Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Bayern München zetten Dest voorlopig in de wachtkamer

Sergiño Dest staat op het verlanglijstje van Bayern München, maar het is maar zeer de vraag of het tot een overgang komt. Het Talent van het Jaar staat volgens zijn zaakwaarnemer nog wél volop in de belangstelling van de Duitse grootmacht.

19 mei 2020 - 09:49
dest-12006
Pakt Bayern door in de wens om Dest aan te trekken? © De Brouwer

We lezen inmiddels dagelijks van alles over de interesse in Dest. Bayern München wordt natuurlijk al langer genoemd, maar ook berichten dat FC Barcelona in de markt is komen voorbij. Al is het maar de vraag hoe serieus we de vermeende Catalaanse interesse moeten nemen.

Nee, dan lijkt Bayern de club die echt concreet is. Tenminste, als we de woorden van zijn zaakwaarnemer en advocaat Joes Blakborn bij Voetbal International mogen geloven. Hij stelt dat een overgang naar de Bundesliga voor Dest een optie is.

“Bayern wil Sergiño nog altijd van Ajax overnemen, maar op dit moment liggen beide partijen nog ver uit elkaar. Wij kunnen daar niks mee en zitten wat dat betreft in de wachtkamer,” aldus Blakborn, die stelt dat Barcelona nog niet concreet werd. “Ze hebben zich niet officieel gemeld bij mij of Ajax. Wel is in het verleden weleens geïnformeerd.”

Dest werd vorige week nog door de technische staf verrast met zijn uitverkiezing van Talent van het Jaar, een prijs die hem niet onberoerd liet. Met de Marco van Bastentrofee in zijn handen liet hij weten zich volgend seizoen verder te willen ontwikkelen als mens en als speler.

De vraag is dus of dat gebeurt in Amsterdam of in München. Ajax rolt de rode loper in elk geval niet uit, want van ‘coronakortingen’ of iets dergelijks zal echt geen sprake zijn. Pakt de Duitse recordkampioen door of wacht de club tot het Nélson Semedo van de hand heeft gedaan?

Blakborn stelt dat er meer clubs belangstelling hebben, maar dat zou elke zaakwaarnemer zeggen. Het kan altijd helpen om wat druk uit te oefenen, nietwaar?

Toch is het ook een reëel optie dat de negentienjarige Dest volgend seizoen in de Johan Cruijff Arena voetbalt. Kort nadat hij hoorde Talent van het Jaar te zijn geworden, hintte hij daar in elk geval zelf op, door uit te spreken met Ajax kampioen te willen worden.

Dest: “Door de coronacrisis werden we afgelopen seizoen natuurlijk geen kampioen, maar ik wil wel heel graag als team kampioen worden. Dat is niet makkelijk heb ik gemerkt, want de laatste fase van afgelopen seizoen hadden we het best moeilijk. Dus ik hoop dat we volgend seizoen concrete prijzen kunnen pakken.”

En de rechtsachter is natuurlijk nog lang niet uitgeleerd. Is het handig nu al een grote stap te maken of is een jaartje extra Ajax zo gek nog niet? “Haha, ik heb absoluut dingen die beter moeten, maar ik weet niet of het slim is om die te vertellen,” aldus Dest.

“Tegenstanders lezen ook mee en dan kunnen ze mij daar volgend seizoen op pakken, haha! Ik hou dat dus voor mezelf, maar reken maar dat ik ermee aan de slag ga, want natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >