Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech haalt uit naar calimero’s die titel AZ willen

Ajax is eerste geworden van een niet afgemaakte eredivisie, maar krijgt geen kampioensschaal. Edwin van der Sar heeft er begrip voor, aanvoerder Dusan Tadic juist totaal niet en ook Hakim Ziyech vindt dingen…

24 april 2020 - 20:55
ziyech-120012
Ziyech had graag in stijl afscheid genomen van Ajax. © Pro Shots

Het is ons het vrijdagje wel hoor. Tjongejonge. Statements, overal statements! Waar Van der Sar stelt dat er belangrijkere zaken zijn dan voetbal, daar stelt Tadic er tegenover Ajax Life geen snars van te begrijpen dat de schaal niet wordt uitgereikt.

Ook Ziyech doet bij het Algemeen Dagblad een duit in het spreekwoordelijke zakje en ook daar is geen woord Russisch bij. Oh nee, zeker niet. Ziyech is uitgesproken, zoals altijd. Hij kreeg alle opvattingen over wat er met de afloop van de eredivisie moest gebeuren mee.

“Meninkjes, meninkjes, meninkjes. Helemaal nu er weinig qua voetbal is te beleven, werden ze met de dag gekker. Neem nou die discussie of Ajax of AZ kampioen zou moeten zijn. Kom op zeg, wat een onzin heb ik voorbij horen komen. Wij staan toch bovenaan. Al die calimeroverhaaltjes over dat AZ het meer verdiende, omdat zij twee keer van ons hebben gewonnen...”

Ziyech lijkt er ongeveer hetzelfde in te zitten als collega Tadic. Die verloren potjes tegen AZ vindt hij totaal onbelangrijk. “Dus het doelsaldo, zoals dat altijd is, telt nu even niet? Bullshit natuurlijk. Hoe werd PSV in 2007 dan kampioen? Precies, op één doelpuntje. Dat we niet officieel kampioen zijn, tsja. Natuurlijk had ook ik veel liever op het veld die schaal bemachtigd, maar als je één club moet uitkiezen als kampioen, dan is dat Ajax lijkt me.’’

Je kunt er veel van vinden, maar het zal de spelmaker steken dat hij niet in stijl afscheid neemt van Ajax. Het avontuur bij Chelsea wacht. Maar nog een kampioensschaal heffen zit er niet in.

“Dat was mijn afsluiting in stijl geweest. Zoals het nu gaat, zo wil je niet afsluiten. Maar over langere tijd zal ik mijn mooiste herinneringen koesteren. Dan komt natuurlijk vorig seizoen omhoog. Het kampioenschap, maar vooral onze weg in de Champions League. Hoe we de hele wereld verbaasden met ons spel. Het paste allemaal.”

“Dat geeft niet alleen bij mij, maar volgens mij bij alle spelers een speciaal gevoel voor in de eeuwigheid. We hebben iets achtergelaten bij Ajax. En voor mij is het nu tijd voor iets nieuws.’’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >