Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Waterreus komt in reactie op Tadic met schattig 'calimeroverhaaltje'

Sorry hoor, we zijn normaal niet zo happig op het delen van quotes van mensen die graag een beetje aandacht willen. Maar nu maken we een uitzondering. Voor Ronald Waterreus... De oud-doelman van PSV komt in reactie op uitspraken van Dusan Tadic met een 'calimeroverhaaltje'.

28 april 2020 - 10:36
waterreuscalimerocar
Thanks, Hakim! Met de term 'calimeroverhaaltjes' kunnen we vooruit. © Pro Shots

Daarmee is eens te meer gebeurd waar Hakim Ziyech zo'n hekel aan heeft. Er staan deze dagen allerlei mensen op die menen dat AZ op één of andere manier meer recht heeft op de landstitel dan Ajax, terwijl de vooraf afgesproken regels meer dan duidelijk zijn.

Ziyech stoort zich aan al deze personen. En hoewel we niet zeker weten of Ziyech wel eens door De Limburger bladert, is de kans groot dat Waterreus wat minpuntjes heeft gescoord bij de spelmaker. “De KNVB roept wat mij betreft AZ uit tot nummer één,” schrijft Waterreus in zijn kolom.

“Ook om de tenenkrommende woorden van Tadic af te straffen. Hij moest vrijdag zo nodig nog even kwijt dat Ajax de beste club van Nederland is. Nou, denk ik dan: als je zo fantastisch bent, kom je als nummer twee van de eredivisie die voorronde van de Champions League vast ook wel door.”

De uitspraken van Tadic gedaan in gesprek met Ajax Life maakten nogal wat los, kort na het besluit van de KNVB om over seizoen 2019/2020 geen kampioen aan te wijzen. De aanvoerder vindt dat er een schaal van Ajax is afgepakt en kan de redenatie van de KNVB totaal niet volgen...

“Waarom is de nummer één geen kampioen? Ajax staat bovenaan. Ook onder deze omstandigheden moet je tot kampioen worden uitgeroepen. De nummer één is de nummer één. De regels vertellen dat het doelsaldo telt en niet het onderling resultaat. Deze prijs is ons afgepakt...”

We kunnen dit losse eindje naar aanleiding van Waterreus' column prima afdoen met de woorden die Ziyech tegelijkertijd sprak als Tadic. De spelmaker: “Meninkjes, meninkjes, meninkjes. Wij staan toch bovenaan. Al die calimeroverhaaltjes over dat AZ het meer verdiende, wat een onzin...”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >