Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verhuurde Magallán staat op het punt terug te keren bij Ajax

Wij kunnen het ook niet helpen en het is jammer, maar het lijkt erop dat Lisandro Magallán als een ouderwetse miskoop de boeken ingaat. Zelfs als dit nu nog met potlood het geval is, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat dit wordt overgepend. Waarom? Deportivo Alavés stuurt hem terug.

14 april 2020 - 10:16
magallanterugcar
Nee, Magallán en Ajax gaat 'm helaas niet worden... © Pro Shots

De Argentijnse verdediger maakte eigenlijk nooit serieus minuten voor Ajax en als hij wel eens werd opgesteld, liep het vaak slecht af. Ook een invalbeurt vormde trouwens lang niet altijd een garantie voor succes. Het was dan ook geen verrassing dat hij al snel werd verhuurd.

Alavés hapte toe en wie weet zou het Magallán in Spanje wel lukken om zijn draai te vinden en waarde te tonen, maar nee... De verdediger speelde tot dusver een wedstrijdje of elf voor de nummer veertien van Spanje en daar zou het wel eens bij kunnen blijven.

Het is nog maar zeer de vraag of de competities binnenkort worden hervat en aangezien Magallán slechts tot 1 juli 2020 is verhuurd, moeten er knopen worden doorgehakt. Dat heeft Alavés gedaan, zo weet Diario AS.

De clubleiding heeft besloten om de optie tot koop niet te lichten, wat erop neerkomt dat de 26-jarige verdediger voor of na het einde van het seizoen retour afzender gaat richting Amsterdam. De grote vraag is hoe het verder moet.

De voetbalwereld is door de corona-pandemie in een diepe crisis gestort, terwijl Magallán bij Ajax ongetwijfeld een mooi salaris verdient. Niet dat je het bij Boca Juniors slecht hebt, maar Europa is toch echt andere koek.

Misschien dient zich een nieuwe club aan om Magallán al dan niet op huurbasis onderdak te bieden. Zijn contract bij Ajax loopt tot de zomer van 2023. Het lijkt vrijwel uitgesloten dat de transfersom van 9 miljoen euro wordt terugverdiend, maar gelukkig kan Ajax tegen een stootje.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >