Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VD Sar ziet Uefa bijdraaien: ‘Van uitsluiting Europees voetbal lijkt geen sprake’

Het standpunt van Ajax over de hervatting van de competitie is nog altijd ongewijzigd: per direct stoppen. De Uefa probeerde de nationale bonden nog onder druk te zetten door te dreigen met uitsluiting voor Europese toernooien, maar volgens Edwin van der Sar is de houding van de voetbalbond alweer wat gewijzigd.

18 april 2020 - 11:07
Copyright-ProShots-6991674
VD Sar hoopt snel op volle stadions, maar weet dat dit onwaarschijnlijk is. © Pro Shots

De maatregelen om de coronacrisis te lijf te gaan, houden de gemoederen in de voetbalwereld al wekenlang bezig. Van Ajax mag er per direct een streep onder de eredivisie, zo maakte Marc Overmars enkele weken geleden al duidelijk via stevige teksten. Sindsdien is er veel ophef over het uitspelen van de competitie en de Uefa deed ook nog eens een duit in het zakje door te dreigen met het uitsluiten van clubs voor Europese toernooien.

Het standpunt van Ajax is desondanks onveranderd gebleven. Ook telefoontjes aan het adres van Van der Sar deden de club niet van mening doen veranderen. “Na het interview van Overmars kreeg ik van de Uefa en de ECA wel wat belletjes. Ik heb iedereen uitgelegd dat wij veel minder afhankelijk zijn van de tv-gelden, omdat die hier een stuk lager liggen,” aldus de algemeen directeur tegenover De Telegraaf.

De Uefa wil nog altijd dat de grote competities worden uitgespeeld, maar volgens Van der Sar draait de Europese voetbalbond al langzaam bij wat betreft het hervatten van de kleinere competities. Ook het afpakken van Europese tickets lijkt van de baan. “Van de mogelijke sanctie ’volgend seizoen geen Europees voetbal’ lijkt mij nu geen sprake meer. Dat is ook niet vol te houden als je kijkt in welke situatie we door het coronavirus zitten.”

Ajax en Van der Sar willen de blik vooral op volgend seizoen richten, want ook over de invulling van 2020/2021 heerst nog veel onzekerheid. Er worden momenteel verschillende scenario’s besproken, waarbij de ene optie een stuk onprettiger is dan de ander. “Het is een zwart scenario als we tot 1 januari zonder fans moeten spelen en gitzwart als dat het hele seizoen zo zal zijn, want dan lopen we tientallen miljoenen mis.”

De start van het nieuwe seizoen in volle stadions komt sowieso al in het gedrang na de oproep van verschillende burgemeesters om alle evenementen tot 1 september te schrappen. “Het ideaalbeeld is een gevulde en sfeervolle Arena. We hopen vanaf de start van het nieuwe seizoen weer voor publiek te voetballen, maar daar ziet het nog niet naar uit,” sluit Van der Sar af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >