Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar schaart zich nog maar eens achter Overmars

De voetballerij is in rep en roer als gevolg van de corona-pandemie. Er ontstond grote ophef nadat Marc Overmars de knuppel in het hoenderhok had gegooid en die ophef zorgt weer voor verbazing bij Edwin van der Sar. Hij benadrukt dat Ajax ook zelf wordt getroffen door het stilleggen van de competitie.

07 april 2020 - 10:11
sarclecacar
Van der Sar staat hier trouwens meer naast Overmars, maar goed. © Pro Shots

De lol is er vanaf, volgens Overmars en nu ook volgens Van der Sar. De ene directeur verklaarde de eredivisie dood en de andere directeur gebruikt nu niet zulke stevige woorden, maar zeker is dat het advies van Overmars om de eredivisie maar gewoon te stoppen niet uit de lucht komt vallen.

“De boodschap zelf verbaast me niet, want we staan er hetzelfde in,” meldt Van der Sar aan De Telegraaf. Het plan vanuit Ajax was om samen met AZ, Feyenoord en PSV een verklaring uit te geven, maar dit liep door het vraaggesprek in het honderd. Dat vond niet iedereen leuk, snapt Sar ook best. Gezamenlijk was immers het plan. “Dat was misschien netter geweest.”

AZ en PSV kwamen alsnog met soortgelijke verklaringen, maar Feyenoord weet het zogenaamd ineens niet meer zo goed en slikte zijn stevige woorden in. De Stadionclub behoort daarom niet tot de officiële aanjagers van het 'stopstandpunt'. Het verbale geweld liegt er uiteraard niet om.

Er zijn flink wat mensen die Ajax als krappe koploper ervan beschuldigen dat het via een sluiproute de vele miljoenen die horen bij deelname aan de Champions League probeert veilig te stellen, maar zo simpel is het volgens Van der Sar helemaal niet.

“Als we stoppen, worden wij met onze dure huishouding het hardst geraakt. Harder dan als we door hadden kunnen gaan. Iedereen gaat er ook maar vanuit dat de kampioen van Nederland zich kwalificeert voor de CL en al 40 miljoen euro rijker is, maar de kans bestaat dat er gewoon een voorronde gespeeld moet worden. En wat als de CL niet meer wordt hervat?”

Het klopt wat Van der Sar zegt: de kampioen van Nederland krijgt pas rechtstreekse toegang tot het kampioenenbal als de winnaar van de CL zich dit seizoen ook via de eigen competitie plaatst voor het hoofdtoernooi. Die kans is groot, maar het toernooi is krap over de helft gestaakt en hoe moet het nu verder? Niemand die het weet.

Tenslotte vindt Van der Sar trouwens niet dat hij een dubbele pet op heeft. Enerzijds is hij directeur van Ajax en anderzijds bestuurslid van de ECA, het verbond van clubs dat een handtekening zette onder per brief geuite dreigementen van de Uefa over het afpakken van Europese startbewijzen.

“Ik vertegenwoordig bij de ECA de Europees spelende clubs uit middelgrote competities. Dus niet de grote clubs voor wie de tv-gelden veel belangrijker zijn dan de competitie. Er zijn in Europa ook heel veel clubs, net als Ajax, die willen stoppen.”

Voor Ajax en Van der Sar staat dinsdag het zoveelste overleg met de KNVB en stakeholders van de eredivisie gepland, maar eens te meer wordt niet verwacht dat er duidelijkheid komt...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >