Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Ook lege Johan Cruijff Arena voelt gevolgen van coronacrisis

De evenementensector heeft het moeilijk na de uitbraak van het coronavirus. De Johan Cruijff Arena staat al enige tijd leeg en hoeft op korte termijn ook niet op festiviteiten te rekenen. Directeur Henk Markerink stelt dat het stadion niet direct in zwaar weer terechtkomt, maar de crisis moet ook niet te lang duren.

18 april 2020 - 12:05
1SG1667
De stoeltjes in de Arena blijven sowieso nog een tijdje leeg. © Pro Shots

Het is de laatste weken doodstil in en rondom de Johan Cruijff Arena. Waar het stadion normaal gesproken druk is met het organiseren en houden van voetbalwedstrijden, concerten en rondleidingen, zijn de evenementen plots gereduceerd tot nul. “Het is een bizarre situatie, al wekenlang,” vertelt Arenadirecteur Markerink aan het Algemeen Dagblad.

De Arena ziet zijn inkomsten flink dalen nu er helemaal geen evenementen meer plaatsvinden, terwijl het stadion nog wel steeds aan bepaalde vaste kosten moet voldoen. Financieel gezien is dat natuurlijk verre van ideaal. De Johan Cruijff Arena is niet de enige die het zwaar heeft, want ook De Kuip luidde deze week de noodklok en heeft waarschijnlijk de hulp van de gemeente Rotterdam nodig om voort te blijven bestaan.

Eenzelfde soort situatie is in Amsterdam vooralsnog niet aan de orde, maar Markerink stelt wel dat de coronacrisis ook weer niet te lang moet duren. “Wij kunnen nog wel een tijdje overbruggen. We vallen niet meteen om, maar het moet allemaal niet te lang duren. Het is nu al passen en meten en dat wordt alleen maar meer zolang het stadion niet wordt gebruikt.”

Tot 1 juni zijn alle evenementen – waaronder voetbalwedstrijden – sowieso uit den boze en de verwachting is dat die maatregel wordt verlengd. Maar als de sancties uiteindelijk worden versoepeld, hoe ziet de invulling van een voetbalduel er dan uit? “We voeren overleg over scenario’s die denkbaar zijn. Denk dan aan wedstrijden met, zonder, of een deel publiek. We houden met alles rekening.”

“Niemand weet hoe lang het nog gaat duren. Vooralsnog is het speculeren, maar hopelijk kan de machine in augustus weer een beetje gaan draaien. Nog niet op volle toeren, dat zal voorlopig nog niet aan de orde zijn. We willen goed voorbereid zijn als het zover is. En dat kan ons niet snel genoeg zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >