Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onder deze strenge regels hervat Ajax de trainingen op De Toekomst

Het was de tweede week van maart. Misschien werd er nog wel 'tot morgen' gezegd bij het verlaten van De Toekomst. Morgen is eindelijk nu. Zo'n zeven weken later. De Ajacieden melden zich deze week weer op de club om eindelijk de trainingen te hervatten.

29 april 2020 - 10:42
traininghervattencar
Zelfs in een groep rondjes rennen is voorlopig nog strikt verboden. © Pro Shots

De corona-adviezen van het RIVM en dus politiek Den Haag zijn nog altijd leidend en hoewel er een streep staat door het vervolg van de eredivisie, is het topsporters wel toegestaan om onder strenge voorwaarden de training weer te hervatten. Diverse clubs maken hier vanaf het eerste moment dankbaar gebruik van.

Ook Ajax en Feyenoord benutten deze dagen die mogelijkheid. Daarmee zijn ze niet eens de eerste clubs uit de eredivisie die deze kans met beide handen aangrijpen. Men staat te popelen, want in kleine groepjes trainen en een beetje serieus het balgevoel onderhouden, is nog altijd beter dan rondjes rennen of spinnen op de fiets.

Erik ten Hag maakte zelfs al een uitgebreide planning, die bestaat uit drie trainingsblokken. Spelers krijgen tussendoor twee keer korte tijd vakantie om het hoofd leeg te maken en ervoor te zorgen dat ze klaar zijn voor het nieuwe seizoen, dat volgens de huidige planning niet voor oktober start.

De Telegraaf schrijft dat ook Hakim Ziyech wordt verwacht. Dat is wel en niet opvallend. Ziyech staat nog altijd onder contract bij Ajax en er wordt in Nederland wel weer getraind, maar in Engeland nog niet. Ajax betaalt Ziyech en dus moet hij trainen, terwijl de spelmaker op die manier rond 1 juli fit naar Londen kan verhuizen.

Denk bij het hervatten van de trainingen niet direct aan aloude trainingen waarbij de vonken er vanaf spatten. Nee, was het maar waar... Er gelden allerlei strenge regels. Zo moeten de spelers afstand houden van elkaar, mag slechts één staflid de pylonen klaarleggen en meer van dit alles.

Ook is het de spelers niet toegestaan om op de club ontbijten, lunchen of douchen. Nee, je moet met je vieze, bezwete kleding terug de auto in naar huis om jezelf daar schoon te maken. Schone, verse kleding krijgen de spelers in een tas mee en in dit tenue worden ze de volgende dag verwacht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >