Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Negen Ajaciedjes stellen kampioenschap veilig op straat!

Zucht. Geen idee hoe het met jullie zit, maar ik mis Ajax en naar het stadion gaan. Ik voel mij een hond die zijn mand niet uit mag, op zoek naar zijn lievelingslantaarnpaal. Toch blijkt er veel Ajax aanwezig in mijn woonwijk. Heel veel!

13 april 2020 - 21:09
Ajaciedje-in-de-wijk-1200
Dit is Noah. Hij is net kampioen geworden, maar weet dat niet. © Noah Heijblok

Dat wordt fijn duidelijk tijdens een stukje slenteren door de buurt. Het vele thuiszitten doet mijn gemoedstoestand weinig goed, maar eenmaal buiten klaart mijn humeur direct op door al het speelse grut op straat. Ajaxgrut wel te verstaan.

Terwijl ik zigzaggend door het park manoeuvreer – bewust van de anderhalve meter samenleving – gaat die vlieger niet op voor de vele enthousiaste voetballertjes op de veldjes. Wat een pret.

Het is een kleurrijke bedoeling. Thuis- en uitshirts van verschillende jaren zie ik terug. Kleintjes met een uitshirt van jaren geleden. Vast van een ouder broertje of zusje geweest. Of gekocht op Marktplaats.

Een ventje trapt een bal. Hij draagt een voor hem iets te groot roze-grijze uitshirt. Op zijn rug prijkt de naam van Viktor Fischer. Zou hij weten wie dat is? De ontvanger van de pass kennen ze sowieso allemaal. Het is een mini-Dusan Tadic, gestoken in het huidige groene uitshirt.

Echt afstand houden doen de voetballertjes niet, maar ik klaar hoe dan ook aardig op van al die ongedwongen pret en vrolijkheid. Hou ze ook allemaal maar eens binnen. Hoe dan?

Om Ajaxsupportertjes in mijn wijk nou op te zadelen met een fruit-, oven- of saladeschaal...

Ik tel tijdens mijn ommetje negen kinderen in een shirtje van Ajax en eentje met een tenue van AZ. Die laatste valt vrij hard met zijn step op de straatklinkers. "Kijk, daar wordt het kampioenschap 2019/2020 veiliggesteld," hoor ik mezelf denken.

Mogelijk dat ze daar in Alkmaar anders over oordelen, maar het lijkt mij in elk geval een alleraardigste en bovendien onwijs eerlijke oplossing.

Sterker nog, heel even overweeg ik op een drafje naar huis te gaan en negen willekeurige schalen uit de keukenkastjes te vissen. Hup, gelijk een prijsuitreiking en mini-huldiging!

Een briljant idee, vind ik zelf. Hoewel, om Ajaxsupportertjes in mijn wijk nou op te zadelen met een fruit-, oven- of saladeschaal en ze daarbij te vertellen dat Ajax zojuist kampioen is geworden… Bij nader inzien vind ik het zelf ook een ietwat gek idee.

Maar toch, mocht de KNVB er nou echt niet uitkomen en advies willen over de afloop van dit seizoen, dan wil ik daarin natuurlijk best meedenken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >