Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na Ajax willen ook AZ en PSV stoppen met seizoen 2019/2020

Directeur spelerszaken Marc Overmars liet zich woensdagavond al niet in mis te verstane bewoordingen uit over wat hij vond dat er moest gebeuren met seizoen 2019/2020: nokken. AZ en PSV schaarden zich hier donderdagmiddag achter.

02 april 2020 - 18:16
ajax-psv-12002
PSV en AZ zijn het eens met Ajax: stop met seizoen 2019/2020. © Pro Shots

Het was interessant te zien welk sneeuwbaleffect er zou ontstaan na de uitspraken van Overmars. “De eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je wilt,” stelde de Ajaxdirecteur tegenover De Telegraaf. In ongekend stevige woorden liet Overmars weten dat ze er bij Ajax wel klaar mee zijn.

Overmars smeet de knuppel vrij nadrukkelijk in het hoenderhok en verweet de KNVB zich te verschuilen achter de Uefa in deze tijden van corona. Ajax’s titelconcurrenten AZ en PSV scharen zich nu ook achter de gedachte te stoppen met het seizoen. Streep eronder.

Vanuit Alkmaar en Eindhoven is dit advies inmiddels bij de KNVB kenbaar gemaakt en ook de overige clubs zijn op de hoogte. Volgens het Algemeen Dagblad hadden beide clubs donderdag telefonisch contact met Ajax om verder samen op te trekken in deze toch surrealistische situatie.

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ op de clubsite: “Wij snappen als geen ander dat dit een zeer lastig besluit zal zijn. Maar wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog te veel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen.”

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, is het met zijn Alkmaarse collega eens, zo valt te lezen op de website van de Eindhovenaren: "Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om het restant van de wedstrijden uit te spelen. Ten eerste omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste. Wij zitten in de regio die het hardste getroffen is. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Dan heeft voetbal geen prioriteit meer."

"Daarnaast zijn we van mening dat het doorspelen in de zomer, zoals de Uefa heeft voorgesteld, niet haalbaar is," vervolgt Gerbrands. "Wat doen we dan bijvoorbeeld met spelers die tot en met 30 juni onder contract staan? En zo zijn er nog wel meer niet te beantwoorden vraagstukken.”

De KNVB wil de dikke streep onder het seizoen echter nog niet trekken en sluit niet uit dat er in de zomermaanden alsnog gevoetbald kan worden. Dat levert uiteraard vele mitsen en maren op, al is dat net zo goed het geval als nu besloten wordt om helemaal te stoppen.

Vanuit de Zeister bossen zijn alle betaaldvoetbalclubs uitgenodigd voor een videoconferentie om verder over de scenario’s te praten die op tafel liggen. Dat zou dinsdag moeten gebeuren, al is de vraag hoe veel zin dat heeft nu drie clubs uit de top vier van de eredivisie er wel klaar mee zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >