Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hoge woord is eruit: seizoen 2019/2020 wordt niet meer hervat

Helaas, helaas. Het is over, het is uit, het is gedaan. Seizoen 2019/2020 zit erop. De eredivisie wordt niet meer hervat. De gevolgen van de coronacrisis zijn te ingrijpend om binnenkort te kunnen aftrappen en daarom zit er niets anders op dan na ruim 27 speelronden een punt te zetten.

21 april 2020 - 20:36
Arena-blijft-gesloten-1200
Voorlopig blijven alle tourniquets gesloten en rolt er geen bal... © Ajax Life

Politiek Den Haag vindt het nog geen goed moment om het loket alweer te openen, zoals dat in deze dagen heet. De meeste maatregelen die al golden, blijven gelden. En als de horeca tot half mei niet eens open mag, waarom dan een uitzondering voor de voetballerij? Die uitzondering komt er dan ook niet.

De KNVB en Eredivisie CV weten hoe laat het is: tijd om te stoppen... Vrijdag komen clubs en andere betrokken bij elkaar om de consequenties te bespreken. Het besluit is op het moment van schrijven nog officieus, omdat de KNVB van plan is contact te zoeken met de Uefa. Daarna volgt een definitief besluit.

Er is zelfs al sprake van impact op seizoen 2020/2021 door het verlengen van het verbod op evenementen tot 1 september. Dit betekent een streep door de festivalzomer. En in principe voor die tijd geen voetbal, al wordt het vroeg of laat helaas natuurlijk een optie om zonder publiek te spelen.

Maar goed, dat is voor later. Eerst maar eens de schade opmaken nu de eredivisie definitief wordt gestopt. Ajax staat voor altijd in de boeken als koploper na 27,5 speelronden. Weliswaar slechts dankzij een beter doelsaldo dan AZ, maar toch. Wie weet levert het een startbewijs op voor de Champions League.

De KNVB durfde het dankzij rugdekking van de Uefa eindelijk aan om aan de noodrem te trekken. De Uefa maakte bekend dat competities mogen stoppen als het echt niet anders kan en daarmee is het gevaar voor sancties geweken. Grote kans dat spoedig meer competities besluiten om maar helemaal te stoppen.

Marc Overmars vindt hiermee eindelijk gehoor. Het duurde een kleine maand voordat werd geluisterd naar zijn oproep te stoppen, maar nu is het dan zo ver. De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-3) gaat de boeken in als de laatste van het sprookjeselftal van Ajax, al weet je nooit wat de zomer brengt en wat de concrete gevolgen blijken van de coronacrisis.

Eerst maar eens kijken wat de gevolgen worden voor de eredivisie. Het laatste woord is er vast nog niet over gezegd.

Er moeten Europese startbewijzen worden verdeeld en dan is er ook nog de niet te onderschatten kwestie op het front van promotie en degradatie. Bestaat de eredivisie na de zomer uit twintig clubs en hoeveel deelnemers blijven er over in de Keuken Kampioen Divisie?

De eerste knoop is nu doorgehakt. Op naar de uitgang van dit doolhof...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >