Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hmmm, Kluivert droomt ervan om carrière af te sluiten bij Ajax

De rare nasmaak van het vertrek van Justin Kluivert is nog niet weggespoeld. De aanvaller heeft bij veel Ajacieden afgedaan door overdreven het logo te kussen en onderwijl een transfer in de steigers te zetten. Desondanks vindt Kluivert het een goed idee om zijn carrière in Amsterdam af te sluiten.

27 april 2020 - 11:20
kluivertterugcar
Foto's van Kluivert bij het Nederlands elftal zijn inmiddels schaars. © Pro Shots

Met een kwade tong zou je kunnen beweren dat Kluivert in Amsterdam zijn carrière allang heeft afgesloten, maar ja... De twintigjarige roept zo vaak dat hij geen spijt heeft van zijn vertrek dat je bijna begint te twijfelen en ook nu klinken er weer zulke teksten. Al wordt de vraag ook gesteld.

Dit keer doet Kluivert zijn uitspraken in gesprek met Helden, dat erin was geslaagd om een afspraak te maken voor een interview. “Het is wel mijn droom om waar ik ben gestart ook weer te eindigen,” aldus Kluivert. We praten nu dus over iets dat nog een jaartje of tien weg is...

Er kan in tien jaar tijd veel gebeuren, zoals we allemaal weten. En Kluivert zelf waarschijnlijk ook. Hij koos ervoor om na één teleurstellend seizoen te vertrekken richting AS Roma, ook omdat het beleid van Ajax hem niet aanstond. Maar terwijl het bij Ajax steeds beter ging en een prachtig Europees avontuur volgde, versleet Roma diverse trainers en directeuren.

Hoe dan ook, door zijn keuzes en uitspraken staat Kluivert er niet heel lekker op bij de aanhang. Of Kluivert nog welkom is bij Ajax? Goede vraag. We weten het echt niet. Het is trouwens verstandig om niet te veel waarde aan deze uitspraken te hechten, maar goed. Je weet hoe het gaat.

Oh ja, of Kluivert spijt heeft van het verlaten van Ajax? “Ik had er vorig seizoen graag bij willen zijn. Ik heb er geen spijt van dat ik bij Ajax ben vertrokken, maar ik was er graag bij geweest. Ik denk meerdere spelers wel. Ik weet ook niet of ik een vaste waarde bij Oranje zou zijn als ik bij Ajax was gebleven. Misschien had ik wel niet gespeeld, of zat ik nu bij een andere club.”

https://twitter.com/HeldenMagazine/status/1254665749332926464

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >