Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Goh! Helft van supporters vindt dat Ajax geen recht heeft op titel

Vrijdag de 24e wordt een bijzondere dag voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. Zoals altijd zijn de meningen verdeeld en wat de uitkomst ook wordt, grote kans dat de pleuris uitbreekt en we tot de hervatting in de herfst kunnen discussiëren over de beslissingen. Zo ook over een mogelijke landstitel voor Ajax.

24 april 2020 - 10:46
enquetekampioencar
Wat er ook gebeurt, Ajax is en blijft regerend kampioen. © Pro Shots

Zo'n 49 procent van de voetbalsupporters is erop tegen dat Ajax wordt uitgeroepen tot kampioen. Dit blijkt uit een onderzoek van de partijen Markteffect en Triple Double, waar dan weer door het Algemeen Dagblad over wordt geschreven. Die uitkomst is natuurlijk niet echt verrassend.

De meningen onder Ajacieden zijn ook verdeeld. Kun je na 26 speelronden en slechts een beter doelsaldo spreken over nummer 35, of mag Ajax zich in zijn handjes knijpen met (hopelijk) een startbewijs voor de Champions League en is dat het dan?

De meeste Ajacieden hebben alvast popcorn ingeslagen voor het geval dat er wel weer een schaal richting de Johan Cruijff Arena komt, maar de realiteit is natuurlijk anders. Desondanks is het best grappig om eens te zien hoe er door de overige supporters over dit vraagstuk wordt gedacht.

49 procent van de ondervraagde supporters is dus tegen een kampioenschap voor Ajax, 18 procent zegt geen mening te hebben en 33 procent van de beantwoorders vindt dat de Ajacieden – die zo'n beetje het hele jaar bovenaan stonden – best het predikaat kampioen hebben verdiend.

Het gaat trouwens om een onderzoek dat onder 1080 supporters is uitgevoerd en gelukkig zijn er niet alleen vragen over Ajax gesteld. Zo vindt 52 procent van die supporters bijvoorbeeld dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de eredivisie moeten blijven, terwijl 29 procent wel promotie en degradatie wil.

Als je wilt checken hoeveel supporters graag zien dat de huidige stand als eindstand in de boeken worden opgenomen, klik je hier voor het volledige verhaal.

https://twitter.com/ypeprt/status/1253422303154597888

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >