Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fox keert tv-gelden uit desondanks onzekerheid hervatting eredivisie

Fox Sports heeft vrijdag ‘gewoon’ het laatste deel van de televisiegelden overgemaakt naar alle clubs in de eredivisie. De zendgemachtigde van de Nederlandse competitie dreigde eerder nog om het geld niet uit te keren als de clubs en KNVB zelf zouden besluiten om een streep door het seizoen te zetten, maar Fox heeft het bedrag desondanks de onzekerheid over de hervatting van de eredivisie toch betaald.

18 april 2020 - 13:00
Copyright-ProShots-1726996
De uitbetaling is voor veel clubs een flinke opsteker. © Pro Shots

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat veel Nederlandse clubs hard worden geraakt in de portemonnee. De uitbetaling van het laatste kwart van de televisiegelden is voor veel clubs uit de eredivisie dus een flinke opsteker. De tv-gelden vormen voor met name de kleinere clubs een groot deel van de inkomsten.

Het bedrag van zo’n twintig miljoen euro wordt in verschillende percentages verdeeld over alle eredivisieclubs. Zo krijgen de topclubs als Ajax, PSV en Feyenoord met ongeveer 2 tot 2,5 miljoen veruit het meest, terwijl de kleinere clubs het met ongeveer een half miljoen moeten doen.

“We hopen de clubs hiermee een belangrijke financiële steun in de rug te geven, in afwachting van hoe de situatie en de maatregelen zich verder ontwikkelen voor de periode na 28 april,” laat een woordvoerder van Fox weten aan NU.nl.

Het Algemeen Dagblad weet echter wel dat er een addertje onder het gras zit. Bronnen rondom verschillende clubs melden namelijk dat Fox het bedrag onder bepaalde voorwaarden heeft uitgekeerd. Mochten clubs alsnog zelf besluiten om de stekker uit de competitie te trekken, dan gaat de zendgemachtigde de betaling heroverwegen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >