Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Utrecht heeft geinig plan om seizoen te verlengen met drie potjes

Weet je nog dat Marc Overmars onder vuur lag omdat hij voorstelde de eredivisie maar 'gewoon' af te kappen? Nou, de reacties logen er niet om. Overmars werd een gebrek aan solidariteit verweten, maar zo kennen we er nog wel een paar. Frans van Seumeren doet nu een duit in het verkeerde zakje.

20 april 2020 - 10:36
planvanseumerencar
Overigens beleeft Ajax vaak zat vrolijke momenten in Nieuw Galgenwaard. © Pro Shots

Vooropgesteld, we houden er niet zo van om ieder proefballonetje maar met het grote publiek te delen. Het ene plan is nog niet gelanceerd of het andere plan wordt al afgeschoten en met enige realiteitszin heeft het allemaal weinig te maken. Dan kunnen jullie best een proefballonetje missen.

Maar het voorstel van Van Seumeren is best grappig. De eigenaar van FC Utrecht kennen we als een slimme zakenman, die goed geld heeft verdiend en over het algemeen weinig gekke dingen zegt. Ook over Ajax kunnen we ons weinig geks herinneren. Tot zo ver prima.

Maar als Overmars al wordt verweten te preken voor eigen parochie, dan komt Van Seumeren hier puur op voor de belangen van zijn Utrecht. Waarom? Door voor te stellen om nog drie potjes van seizoen 2019/2020 te voetballen, waarvan twee door Utrecht dat in de race was voor Europees voetbal.

“Lukt het niet om dit seizoen uit te spelen, dan kun je inzetten op nog drie wedstrijden zonder publiek. Die bekerfinale moet doorgaan. Links- of rechtsom,” aldus Van Seumeren in een uitgebreid interview tegenover Voetbal International.

Hij vervolgt: “Net zoals het belangrijk is dat je in de competitie met zijn allen uiteindelijk op evenveel wedstrijden staat. Gezien de inhaalwedstrijden wordt de titel dan in ieder geval op het veld gehaald. Die is dan voor AZ of Ajax.”

Kijk, en daar wordt het interessant. Utrecht kan op dit moment Europa niet in omdat het de KNVB-beker niet heeft gewonnen en speelde een wedstrijd minder dan Willem II waardoor het nu zesde staat in de eredivisie. De inhaalwedstrijd tegen Ajax winnen zou betekenen dat de club klimt naar de vijfde plaats, waardoor het plots wel recht zou hebben op een Europees startbewijs.

“Speel dus desnoods nog drie wedstrijden zodat we een kampioen en een bekerwinnaar hebben. Hoe? Door alle spelers en betrokkenen te testen. Geen publiek maar wel camera’s. Dat zijn dan wel drie topwedstrijden: Utrecht - Ajax, AZ - Feyenoord en Feyenoord - Utrecht,” luidt het voorstel van Van Seumeren.

Leuk plan, doen we niet. Daar komt dit natuurlijk op neer. Er gaat geen weken getraind worden om nog een potje of drie te spelen, of eigenlijk misschien slechts 2,5. Het resultaat van Feyenoord in de eredivisie doet er op basis van dit voorstel niet toe, waardoor je wel kunt raden hoe de wedstrijd tegen AZ afloopt...

We zijn nog geen enkele column of opiniestuk over het voorstel van Van Seumeren tegengekomen, maar goed. Overmars ligt dankzij de Ajaxfactor onder een vergrootglas en dat is prima. Hopelijk volgt er deze week duidelijkheid vanuit Den Haag en kunnen we daarna verder en eens een knoop doorhakken.

Wedden dat er daarna nieuwe ophef ontstaat? Zin in!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >