Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Burgemeester Eindhoven lijkt nu al streep te zetten door plannen KNVB

Het klinkt aantrekkelijk om de eredivisie half juni weer op te starten, maar zo simpel steekt het allemaal niet in elkaar. De KNVB kan van alles willen, maar de praktijk is zoals zo vaak een stuk weerbarstiger. Dat blijkt nu ook weer. De burgemeester van Eindhoven ziet het niet gebeuren.

07 april 2020 - 20:48
eindhovengeentoestemmingcar
Wel of geen publiek, voetbal in Eindhoven lijkt voorlopig uitgesloten. © Pro Shots

Er was dinsdag weer eens een overleg en hoewel er wordt gezocht naar solidariteit, lag het plan van de KNVB om half juni weer te gaan voetballen binnen de kortste keren op straat. Sterker nog, men kwam er in de Zeister bossen niet eens aan toe om het zelf te delen voordat het al werd getorpedeerd.

Huh? Nou, terwijl premier Mark Rutte al flink wat vraagtekens plaatste bij het voornemen van de KNVB stak de burgervader van Eindhoven zelfs gewoon een stevige stok tussen de spaken. John Jorritsma wil helemaal niet dat PSV half juni op het veld verschijnt, ook niet in een leeg stadion.

“Supporters mogen dan het stadion niet in. Die gaan samenscholen in de stad en dan bereik je precies wat je niet wilt,” aldus Jorritsma tegenover Omroep Brabant. En nu kan Jorritsma in Eindhoven van alles willen, maar hij trekt het breder. “Ik denk dat ik er niet alleen in sta.”

“Ik denk dat al mijn collega's van de veiligheidsregio daar unaniem achter staan,” vervolgt hij zelfs. Eén enkele burgemeester die een streep zet door het voornemen om zelfs in lege stadions te spelen is al funest voor de plannen van de KNVB, laat staan als er meer partijen zijn die er zo over denken.

Jorritsma: “Als het vergund is om een wedstrijd te spelen zonder publiek, levert dat enorme problemen op voor de openbare orde. Dat geldt niet alleen voor PSV in mijn stad, maar ook voor Ajax en Feyenoord.”

Reacties vanuit Amsterdam en Rotterdam zijn nog niet binnen, maar verwachten we snel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >