Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax steekt SCC-houders per mail een hart onder de riem

De situatie was al raar, voelt nog steeds vreemd en het gaat helaas lange tijd duren voordat alles weer terug bij het oude is. Daarom zocht Ajax contact met zijn seizoenkaarthouders om dan maar digitaal zijn supporters een hart onder de riem te steken ten tijde van het rondwarende coronavirus.

04 april 2020 - 11:26
hartonderriemcar
De laatste stap in een stadion voelt als een eeuwigheid geleden. © Pro Shots

De club is zich ervan bewust dat iedereen, dus ook Ajaxsupporters en seizoenkaarthouders, zich in een uitzonderlijke situatie bevindt. Een situatie waarin we ons allemaal dagelijks zorgen maken om onze gezondheid en die van onze naasten, maar waarin we toch ook een beetje bezig zijn met de belangrijkste bijzaak ter wereld.

Die belangrijkste bijzaak is en blijft toch het voetbal, waarin Ajax een belangrijke positie inneemt omdat we voor de clubs en zijn spelers toch ook veel liefde voelen. Ajax staat op basis van een beter doelsaldo bovenaan in de eredivisie en dit kan van belang zijn met het oog op zaken die nog spelen, maar voor nu blijft veel onduidelijk.

“De wereld bevindt zich door het coronavirus in een uitzonderlijke situatie, met verregaande impact. U zult zelf dagelijks geconfronteerd worden met de gevolgen hiervan; thuis, binnen uw omgeving van familie en vrienden en rond uw werk of studie. Daarbij willen we u vooral veel sterkte wensen,” schrijft Ajax.

“Als we kijken naar de situatie in ziekenhuizen en hoe enorm hard mensen geraakt worden, is voetbal nu niet belangrijk. Zoals u wellicht heeft vernomen, hebben wij (en met ons ook andere Eredivisieclubs) de KNVB geadviseerd om een punt te zetten achter het huidige voetbalseizoen.”

“Dat is vervelend voor alle voetbalfans, spelers, clubs, sponsoren, tv-rechtenhouders en allerlei andere betrokkenen. Maar wij zijn het er allemaal over eens dat gezondheid nu het belangrijkste is. De gezondheid van onze spelers, medewerkers en fans staat voorop. Daarnaast is nog verre van duidelijk wanneer clubs weer wedstrijden zouden mogen spelen, omdat als gevolg van de besmettingen de datum telkens wordt opgeschoven.”

Ajax begrijpt dat het definitief stoppen van de eredivisie natuurlijk niet het uitgangspunt is waar seizoenkaarthouders voor hebben betaald. Er zal in overleg met de overige clubs worden bekeken of en hoe supporters tegemoet gekomen kunnen worden, terwijl het ook van belang is om te zorgen dat de eredivisie overleeft en ook Ajax zelf gezond blijft.

Het lijkt er trouwens op dat de meeste seizoenkaarthouders helemaal geen behoefte hebben aan een vorm van restitutie. Dit blijkt uit een steekproef die wij van Ajax Life via social media verstuurden. Supporters die het geld kunnen missen – we kunnen uiteraard niet in ieders portemonnee kijken – zien nog veel liever dat er een donatie wordt gedaan dan dat een bedrag tot op de laatste cent wordt teruggestort.

Toch is het ook wel weer logisch dat naar een gezamenlijke oplossing wordt gekeken, omdat het uitgangspunt altijd is geweest dat er met z'n allen wordt opgetrokken. Wie weet verloopt dat op dit vlak iets gemakkelijker dan op het grote toneel, waarna Marc Overmars zich toch genoodzaakt zag om eens goed aan de boom te schudden.

Ajax besluit de e-mail als volgt: “Voor nu zijn we in afwachting van het definitieve besluit van de KNVB met betrekking tot het al of niet uitspelen van het huidige seizoen. Zodra hier meer duidelijk over is, de gevolgen van deze complexe situatie duidelijker zijn, en er afspraken gemaakt zijn die voor u relevant zijn, delen we dat uiteraard zo snel mogelijk. Tot die tijd wensen wij u heel veel sterkte en gezondheid toe.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >