Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax hervat training op De Toekomst in kleine groepjes

Hoewel er nog flink wat losse eindjes aan elkaar moeten worden geknoopt, blikt Erik ten Hag alvast vooruit op het volgende seizoen. De oefenmeester wil binnenkort de training op sportpark De Toekomst weer hervatten in kleine groepjes, zodat de selectie in een periode van drie blokken klaar kan worden gestoomd voor de start van het nieuwe seizoen.

25 april 2020 - 10:34
2019-08-12-Ajax-training-046
De deuren van sportpark De Toekomst worden weer geopend. © Ajax Images

Een seizoen met een zwart randje, zo omschrijft Ten Hag voetbaljaargang 2019/2020. De trainer stelt dat Ajax zijn doelen wel heeft gerealiseerd, maar dat er toch een onbevredigend gevoel heerst. “We hadden het zo graag op het veld uitgeknokt én gewonnen. Nu krijgen we niet de mogelijkheid om het tastbaar in de vorm van een schaal te maken,” aldus Ten Hag tegenover het eigen clubkanaal.

We hadden het allemaal graag anders gezien, maar door de uitbraak van het coronavirus wordt er sowieso tot 1 september niet gevoetbald in Nederland. Dat is voor niemand leuk, maar Ten Hag heeft desondanks begrip voor de beslissing van de overheid. “Gezondheid staat voorop. Sport is belangrijk, maar wij kunnen ons als topvoetbal niet boven de maatschappij zetten.”

Nu er een streep door het huidige seizoen is gezet, kan de blik alvast op wat komen gaat. Zo wil Ten Hag de trainingen weer hervatten nadat sportkoepel NOC*NSF heeft besloten dat een aantal topsportlocaties de deuren weer mogen openen. Het plan is om in kleine groepjes op De Toekomst aan de slag te gaan. “De afgelopen tijd is er individueel getraind, vooral veel op het gebied van fysiek. De komende weken is het weer geoorloofd om met de bal te trainen en daar gaan we gebruik van maken,” legt Ten Hag uit.

In een periode van drie blokken moet Ajax worden klaargestoomd voor de start van het nieuwe seizoen, waarbij het eerste blok tot half mei loopt. “Daarna beginnen we met teamtrainingen, leggen we de nadruk op teamconditie en beginnen we uiteraard ook weer met speelwijze-ontwikkeling. In augustus bouwen we naar de competitie toe en zullen we de intensiteit heel erg verhogen.”

Het lijkt heel voorzichtig de goede kant op te gaan in Nederland, maar in deze gekke tijden van een pandemie kan er van alles gebeuren. De technische staf houdt er dan ook rekening mee dat bovenstaande planning zomaar eens omgegooid kan worden. “We moeten flexibel zijn, want de overheid kan weer met andere maatregelen komen. Die kunnen verder in de tijd komen te liggen, maar ook dichterbij,” sluit Ten Hag af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >