Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Spelers Ajax hoeven voorlopig geen salarisoffer te brengen

Ajax heeft diepe zakken. Heel diepe zakken. Zo diep zelfs dat de spelers en overige werknemers zich geen zorgen hoeven te maken over hun salaris. De maandelijkse bijdrage wordt ook de komende tijd 'gewoon' netjes overgemaakt, zonder dat er offers gebracht hoeven te worden.

31 maart 2020 - 10:36
salarisgewoonbetaaldcar

De verhalen beginnen alweer een beetje te wennen. De coronacrisis grijpt zo ongekend om zich heen dat zo'n beetje de hele wereld tot stilstand is gekomen en uiteraard ook de voetballerij. De Italiaanse en Spaanse haarden zijn zelfs zo groot dat je je afvraagt: wanneer komt dit weer goed...?

Ook voor sommige clubs begon de situatie wat penibel te worden en vooruitlopend op structurele afspraken binnen competities kwamen onder meer FC Barcelona en Juventus met hun duurbetaalde spelers overeen dat er alvast salaris wordt ingeleverd. Dit bespaart Juventus zo'n 90 miljoen euro.

Het is een duizelingwekkend bedrag en vertelt iets over de enorme verdiensten van de beste spelers die je op deze wereld vindt. De salarissen bij Ajax vallen hierbij in het niet, al wordt er uiteraard ook in Amsterdam meer dan prima betaald. En dat blijft voorlopig zo, weet De Telegraaf.

Ajax en de drie andere Nederlandse topclubs kunnen vanwege structureel gezond financieel beleid sowieso tot het einde van het seizoen voldoen aan alle salarisverplichtingen tegenover spelers en overig personeel, lezen we in de wakkere krant. Barcelona doet het anders: de selectie stopt extra geld in een potje en dit wordt aangewend om het personeel een volledig salaris uit te keren.

Nederlandse clubs hoeven zich nu niet van zulke noodgrepen te bedienen. Pas als het volgende seizoen flink overhoop gaat, ontstaan er knelpunten. Ook is en blijft het de vraag of sponsoren in deze moeilijke tijd afhaken als bijvoorbeeld de zakelijke stoelen in het stadion moeten worden verlengd. Als er geen geld binnenkomt, kun je moeilijk gaan sponsoren...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >