Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman staat kort voor zijn rentree, Neres blijft afwachten

Als het licht morgen op groen springt, kan Joël Veltman aansluiten bij de groepstraining. De verdediger is een heel eind op de weg terug na het oplopen van een knieblessure, maar of ook hetzelfde geldt voor David Neres durft Erik ten Hag nog niet hardop te zeggen...

30 maart 2020 - 18:20
updateveltmanneresblessacar
De knie van Neres is nog altijd niet genezen... © Pro Shots

Er was natuurlijk geen andere optie dan het stilleggen van de competitie, maar heel stiekem kwam dit koploper Ajax natuurlijk niet zo slecht uit. De ploeg van Erik ten Hag stond te tollen op zijn benen en ingegeven door de vele afwezigen gaf het weer een voorsprong van zes punten weg.

De noodgedwongen pauze kan worden gebruikt om aan te sterken en dat gebeurt natuurlijk volop. Zo kan Quincy Promes toewerken naar topfitheid, masseert Hakim Ziyech extra vaak zijn kuiten en kon Veltman revalideren. Dat zijn toch drie basisspelers extra.

“Geblesseerde spelers kunnen gewoon naar De Toekomst komen om volgens een individueel schema te werken. Dit doen ze los van elkaar, volgens de richtlijnen vanuit de overheid en de RIVM,” legt Erik ten Hag uit tegenover Ajax TV. “De geblesseerden worden behandeld en verzorgd, die trajecten lopen gewoon door. De andere spelers trainen thuis.”

Dit zorgt ervoor dat - in het hypothetische geval dat de groepstraining morgen kan worden hervat - Veltman weer aansluit bij de groep. Dat is goed nieuws en natuurlijk zeer positief, alleen geldt het helaas niet voor alle spelers, zo moet Ten Hag meedelen.

“Ik sta er vrij positief in, maar David Neres en Noussair Mazraoui blijft afwachten. Mazraoui is er dichter bij dan Neres. De rest kan volledig beginnen als de seinen op groen springen. De spelers hunkeren ernaar, ik merk het aan ze. Maar het is zoals het is. We moeten er mee omgaan, ook al staan we te trappelen.”

Wij staan uiteraard ook te trappelen om Ajax weer te zien voetballen, maar hetzelfde geldt voor de rentree van Neres. De Braziliaan raakte geblesseerd aan zijn meniscus tijdens Chelsea-uit en ook al lijkt dat inmiddels een eeuwigheid geleden, we schreven toen begin november. En nog altijd is hij niet fit!

Veltman raakte begin februari geblesseerd en kan dus wel alweer meetrainen, maar Neres nog altijd niet. Je vraagt je af wat daar toch allemaal misgaat, want het herstel loopt totaal niet volgens plan. Het idee was dat de aanvaller na de winterstop weer van de partij zou zijn, maar het slechte nieuws van een terugslag is nog altijd niet gevolgd door positieve berichtgeving.

We hoorden in de tussentijd wel dat Neres met een eigen fysiotherapeut – dus buiten Ajax om – aan zijn herstel werkt, maar ook daar heeft hij dus nog stappen te zetten. Aangezien de competitie niet heel snel hervat zal worden, kan Neres een joker inzetten om alsnog fit te worden.

Maar het begint nu wel allemaal serieus lang te duren...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >