Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa-baas Ceferin: ‘Gezondheid supporters, staf en spelers staat voorop’

De Noorse voetbalbond slingerde het nieuws al de wereld in, maar de Uefa heeft de zaken inmiddels bevestigd: het EK 2020 wordt verzet naar de zomer van 2021. De baas van de Uefa heeft inmiddels tekst en uitleg gegeven over het besluit.

17 maart 2020 - 15:43
Blind-nederland-1200
Eerst de eredivisie afmaken Daley! © Pro Shots

Het zijn bijzondere tijden waarin we ons begeven en de uitbraak van het coronavirus zorgt ervoor dat alle Europese voetbalcompetities op hun gat liggen. De nationale voetbalbonden en de Europese clubs zijn akkoord gegaan met het logische voorstel van de Uefa om het EK met twaalf maanden uit te stellen.

Hierdoor ontstaat hopelijk de mogelijkheid om de competities die nu stilliggen in de zomer af te maken. Maar zelfs dat blijft natuurlijk onzeker. We weten simpelweg niet hoe het de komende periode gaat. Zeker is in elk geval dat het EK voor het eerst in een oneven jaar gaat worden gespeeld, maar hoe het met de eredivisie verder gaat, is echt nog even afwachten.

Uefa-baas Aleksander Ceferin zet de coronacrisis neer als een ‘onzichtbare en snel bewegende tegenstander’, die het voetbal heeft neergehaald. “Juist nu moeten we in de voetbalgemeenschap verantwoordelijkheid, eenheid en solidariteit uitstralen,” zo stelt de preses in zijn toelichting.

“De gezondheid van supporters, staf en spelers heeft onze eerste prioriteit,” aldus Ceferin, die zijn waardering uitsprak voor zijn collega’s van de nationale voetbalbonden en de Europese clubs. “Er was een echte samenwerking, waarbij iedereen inzag dat ze iets moesten opofferen om het beste resultaat te bereiken.”

Het EK 2020 zou van 12 juni tot 12 juli 2020 plaatsvinden in twaalf landen binnen Europa. Dit wordt nu van 11 juni tot 11 juli 2021. Er zijn nog best een hoop vragen, maar de Uefa stelt dat de details van de besluitvorming de komende weken verder worden uitgewerkt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >