Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré: ‘Ik speelde in Burkina Faso al met Ajax op de Playstation’

Lassina Traoré (19) krijgt steeds vaker het vertrouwen van Erik ten Hag en dus onderwierpen we de jongeling aan het vragenvuur van onze SV Ajaxleden. Het ging onder andere over zijn medespelers, zijn ontwikkeling en waarom Jong Ajax belangrijk voor hem was.

12 maart 2020 - 11:52
Traore-12004
Er zijn inmiddels heel wat toffe actiefoto's van Traoré te vinden! © Ajax Images

De aanvaller glimt als hij vertelt over zijn gevoelens toen hij doorkreeg dat Ajax het in hem zag zitten. Merel Verbeek (22) wilde wel eens van Traoré weten wat er precies door hem heen ging toen de club met een contract op de proppen kwam.

“Ik was echt heel erg verrast en vooral ontzettend blij. Voor mij kwam een droom uit, zo simpel is het. Ik zocht gelijk contact met mijn familie en mijn neef Bertrand, die toen bij Chelsea speelde. Ik sprak met hem al vaak over Ajax, want hij maakte hier een prachtig seizoen mee en speelde een Europa League-finale.”

Het grappige is dat Ajax niet nieuw was voor Traoré, want hij wist al veel over de club nog voor hij ooit voet op Amsterdamse bodem zette. En dat had overigens niks te maken met Bertrand Traoré, zo bezweert de negentienjarige.

“Ik wist al voor mijn komst veel over Ajax en de spelers die er voetballen. In Burkina Faso speelde ik geregeld FIFA op mijn Playstation. Dan koos ik Ajax vaak als team om mee te spelen. Nee, dat had niks met Bertrand te maken. Ik deed dat al voordat hij in Amsterdam belandde. Mijn ouders vertelden mij trouwens ook over Patrick Kluivert. Hij was hier natuurlijk een held en een typische Ajaxspits.”

Er komen meer leuke onderwerpen ter sprake. Zo vroeg Mike Tijssen (30) Traoré naar het grootste verschil tussen een wedstrijd met Jong Ajax en het eerste elftal. “In Ajax 1 wordt er natuurlijk sowieso meer van je verwacht,” stelt de spits. “Het verwachtingspatroon is simpelweg hoger. In de eerste divisie leer je je wel fysiek wapenen, want op dat niveau komt er meer kracht bij kijken. Tegenstanders doen alles om je af te stoppen.”

“In de eredivisie doen ze dat natuurlijk ook wel, maar daar komt het toch meer op techniek en mooi voetbal aan. Kijk maar naar Hakim Ziyech. Hij is niet superfysiek, maar wel zó slim en zó goed. Ik ben trouwens blij dat ik mijn wedstrijden bij Jong Ajax heb gespeeld, want ik leerde daar wel het systeem van Ajax onder de knie te krijgen. Dat was heel belangrijk voor mij.”

Het hele vragenvuur met Traoré lees je in ons ons nieuwe magazine Ajax Life. Deze valt vanaf vrijdag 13 maart op de deurmat bij ruim 87.000 leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil je het blad ook ontvangen? Sluit je dan snel aan!

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >