Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: 'We moeten zélf weer met vertrouwen gaan spelen'

Erik ten Hag beleefde vanaf de bank een ontluisterende wedstrijd. Zijn ploeg kwam er tegen AZ niet aan te pas en met twee tegentreffers kwam Ajax nog goed weg. Hoe nu verder? “Het is belangrijk dat we als team bij elkaar blijven.”

02 maart 2020 - 08:58
hagazthuiscar
Er is werk aan de winkel voor Ten Hag. Veel werk... © Pro Shots

Ajax is met tien wedstrijden te gaan nog steeds koploper in de eredivisie, maar slechts op doelsaldo. Daarmee was na Ajax - AZ wel zo'n beetje het enige positieve benoemd in de Johan Cruijff Arena. Ten Hag moest erkennen dat zijn ploeg weinig had in te brengen tegen de Alkmaarders.

“De snelle tegentreffer, na een onnodige pass, een technische fout en meteen de omschakeling, deed wat met de ploeg. Het vertrouwen zakte weg en we kregen geen druk meer op AZ. Achterin stapten we niet door. Aan de bal waren we te gehaast en namen weinig initiatief. Uiteindelijk was dit een zeer verdiende nederlaag.”

Dat het slechts bij twee tegentreffers bleef, was een klein wonder. Ook AZ-trainer Arne Slot was verrast door het grote aantal kansen dat Ajax achterin toestond. Ten Hag: “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat AZ veel betere kansen creëerde in de counter en al eerder op 2-0 had kunnen komen.”

Het is crisis in Amsterdam, zei Ten Hag al eerder. Dat was een waarschuwingsschot, omdat iedereen al een beetje begon te geloven dat de titel wel naar Amsterdam zou gaan. “Het maakte gemakzuchtig. Daar zijn we zelf ook een beetje in meegegaan. We staan nog steeds in de positie om voor alle titels te spelen, maar dan zullen we wel snel moeten verbeteren. Vechtlust is de basis.”

Ajax moet weer net zo gemakkelijk gaan spelen als AZ deed in de JC Arena. “We moeten zélf met vertrouwen gaan spelen. Dichtbij onszelf blijven, vanuit onze structuur. Nee, ik heb niet het gevoel dat het uit mijn handen glipt. Ik ben er wel verantwoordelijk voor om de boel weer aan de gang te krijgen. Daarom is het belangrijk dat we als team bij elkaar blijven en als team hard werken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >