Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag brengt begrip op voor irritaties Ziyech bij wissel

De onvrede spatte er al langer vanaf en beleefde in de 82ste minuut een voorlopige uitbarsting. Er kwam een voortijdig einde aan een teleurstellend optreden van Hakim Ziyech en dat leek de spelmaker niet helemaal goed te verteren. Erik ten Hag toont begrip.

02 maart 2020 - 09:18
ziyechboosazcar
Ziyech toverde niet, maar oogde slechts gefrustreerd. © Pro Shots

Er waren tijden waarin Ziyech bepaalde wat er tijdens een wedstrijd gebeurde en met de mooiste ballen strooide, maar met het verdwijnen van het ritme uit het spel van Ajax verdween ook de magie bij Ziyech. Tijdens AZ-thuis (0-2) viel er zelfs geen enkele magie te bespeuren.

Een te scherp aangesneden vrije trap leidde al tot gebaren over en weer in de richting van Nico Tagliafico. En dus ook weer terug. En ook toen Ziyech wel druk zette, maar de rest niet volgde er een teken van ontevredenheid. Of was het onmacht?

Het was in ieder geval duidelijk dat Ziyech, net op tijd hersteld van kuitklachten, geen moment fijn in zijn vel stak in de steeds luider morrende Johan Cruijff Arena. De wissel was vrij exemplarisch. Ziyech stond klaar om een corner te nemen, maar werd eraf gehaald en slofte richting de bank.

“Gezien zijn achtergrond kon Hakim zeker geen hele wedstrijd spelen,” aldus Ten Hag, die vooraf had overlegd met de medische staf over de belastbaarheid van zijn meest creatieve speler. “Hooguit zestig of zeventig minuten. Na de 2-0 heb ik hem gewisseld.”

“Normaal had ik dat niet gedaan als we een achterstand moeten goedmaken. Zijn reactie begreep ik. Hakim is een emotioneel mens. Op dat moment reageert hij zo. Nu begrijpt hij het. Je kunt tegen AZ de titel niet verspelen, maar wel als je zes weken zonder Hakim verder moet.”

Je zou zeggen dat Ziyech vooraf wel op de hoogte was van het feit dat hij ging volledige wedstrijd ging spelen, maar toch. Hopelijk kan het chagrijn spoedig naar de achtergrond worden gedrukt, want op deze manier dreigt alles wat er is opgebouwd snel weer uiteen te vallen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >