Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico kruipt na gemene actie door oog van de naald...

We hadden bij Ajax onze mond vol over het bij vlagen gemeen spelende Getafe, maar ook bij Ajax lopen de frustraties steeds hoger op. Nico Tagliafico plantte tijdens het duel met AZ (0-2) zijn noppen op Jonas Svensson, die al op het gras lag. De Argentijn kreeg niks, maar de KNVB had dat achteraf graag anders gezien.

02 maart 2020 - 16:04
tagliafico-12003
De frustraties bij de Ajacieden lijken steeds hoger op te lopen... © De Brouwer

Dit blijkt uit de woorden van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond, die tegenover het Algemeen Dagblad uit de boeken doet dat hij niet blij is dat de Ajaxverdediger wegkomt met zijn gemene actie. Tagliafico en Svensson vochten een stevig lijf-aan-lijf-gevecht uit, waarbij Svensson uiteindelijk ten val kwam. Tagliafico sprong over de Noor heen, maar zette bij de landing zijn kicken op de benen van de AZ’er.

Je kunt zeggen dat het niet expres was, maar of die vlieger opgaat... Veel Ajacieden liepen weer hevig gefrustreerd op het veld en ook Tagliafico liet zich dus even gaan. Gek genoeg leverde hem geen rode kaart op. Zelfs geen gele. En precies dat kan niet meer teruggedraaid worden, simpelweg omdat scheidsrechter Serdar Gözübüyük en de VAR de situatie hebben beoordeeld. Weliswaar verkeerd, als het aan hun baas ligt.

Van Egmond: “De scheidsrechter heeft de situatie in de wedstrijd beoordeeld en was van mening dat het een grensgeval betrof. Hij was er niet volledig van overtuigd dat Tagliafico een rode kaart had moeten krijgen en kon ook niet bepalen of hij het expres deed. De VAR steunde hem in die beslissing.”

De conclusie is dus dat Tagliafico er al met al goed mee wegkomt, want hij kan nu niet alsnog een schorsing krijgen. “Nee, de situatie is beoordeeld en er is niks mee gedaan. De scheidsrechter heeft het gezien én de VAR heeft de actie bekeken. Daarom mag Tagliafico niet meer worden gestraft,” aldus Van Egmond, die er vast op terugkomt in de Zeister bossen. “Onze voorkeur gaat achteraf zeker uit naar een rode kaart.”

We kennen Tagliafico als een speler die het duel niet schuwt, maar gemeen is hij eigenlijk nooit en hij kan doorgaans ook prima incasseren. Dit keer verloor hij toch even zijn kop, net als meer spelers op het veld. De frustratie spoot bij vele Ajacieden negentig minuten lang uit de oren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >