Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico geniet van bijslapen tijdens zijn 'huisarrest'

Nico Tagliafico is heus niet de hele dag druk bezig met het optillen van zijn vriendin. De linksback van Ajax is ook druk bezig met spelen met de hond, tekeningen maken, work-outs doen en... slapen!

30 maart 2020 - 12:02
tagliaficoslapencar
Tagliafico brengt zijn energieniveau weer op peil. © Pro Shots

Sinds Tagliafico begin 2018 naar Ajax kwam – inderdaad, hij draagt net aan twee jaar het rood-witte shirt – is zijn loopbaan in een flinke stroomversnelling geraakt. De Argentijn werd vaste waarde bij de nationale ploeg, speelde eindtoernooien en vierde successen met Ajax.

De nu 27-jarige Tagliafico was nog niet gewend dat seizoenen zo vol gepropt kunnen worden met wedstrijden. Dat merkten we eind vorig seizoen al een beetje toen de tanden op elkaar moesten om de laatste, benodigde winstpartijen over de streep te trekken.

De gevolgen laten zich raden: vermoeidheid. “Ik heb nog nooit zo veel geslapen als ik deze dagen doe,” deelt Tagliafico met het Argentijnse medium Olé. “Ik heb normaal gesproken een zeer volle agenda en ben niet zo veel thuis, dus ik probeer er nu maar van te genieten.”

“Los van de alle tukjes die ik doe, speel ik spelletjes op de PlayStation en probeer ik te genieten van de mensen om me heen. Het is heus niet zo dat ik me de hele dag zit te vervelen. Dat kan ook bijna niet, want ik ga helemaal op in mijn hobby: lekker tekenen.”

“Ik teken al van kleins af aan, maar doe het nu meer en meer en vind het hartstikke leuk om te doen. Ik kan er ook helemaal in opgaan, waardoor ik vergeet wat er allemaal om me heen gebeurt. Op die manier kom ik even los van alles en het bevrijdt mijn geest. Tekenen helpt me om te ontspannen.”

We hebben al verschillende tekeningen van Tagliafico kunnen beoordelen, want als er weer eens vorderingen zijn dan deelt hij die op de socials. Zo zagen we laatst een prachtig ingekleurde giraffe. “Ik oefen niet, ik probeer ook niets te perfectioneren. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en probeer zo goed mogelijk het plaatje te tekenen dat ik in mijn hoofd heb zitten."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >