Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic vindt het hoog tijd discipline bij Ajax weer aan te trekken

Als het slecht gaat met Ajax, levert dit als vanzelf een worsteling op met gemengde gevoelens. Die gemengde gevoelens zijn er bij Dusan Tadic al iets langer. De Serviër komt nu ook hardop tot de conclusie dat er te weinig discipline is bij Ajax en dat de orde moet worden hersteld.

03 maart 2020 - 10:45
tadcitothierennietverdercar
Tot hier en niet verder. Ajax moet de zaken omdraaien. © Pro Shots

We hebben al geleerd dat er op het veld te weinig afspraken worden nagekomen, maar er sluimert nog iets. Ook buiten de lijnen laten spelers de teugels iets te veel vieren. Tadic zegt het niet met zo veel woorden, maar als je de diverse aanwijzingen bij elkaar optelt...

Het begint met de vele blessures waardoor Ajax wordt geplaagd. De blessuregolf speelt al een tijdje en het lijkt maar niet op te houden. Erik ten Hag benadrukt dat ondanks een nieuwe conditietrainer precies hetzelfde programma wordt gevolgd als vorig seizoen, al stapelen de wedstrijden zich op.

Juist in drukke tijden is het zaak om goed voor je lichaam te zorgen. Tadic doet dit als geen ander. Maniakaal, wordt er zelfs gezegd. Toeval of niet: de aanvoerder heeft nog geen wedstrijd hoeven missen vanwege fysiek ongemak. “Ik ben niet moe, helemaal niet. Ik voel me juist fit,” zegt hij.

“Iedere speler heeft een eigen verantwoordelijkheid. Individueel. Naar zichzelf. Sommigen werken graag wat harder, anderen doen liever iets rustiger aan. Het is belangrijk om een goed gevoel te hebben. Iedereen verschilt van elkaar,” vervolgt Tadic tegenover onder meer Ajax Life.

Het klopt dat iedereen van elkaar verschilt, maar als afspraken op het veld niet worden nagekomen waardoor er een domino-effect ontstaat en de blessures zich maar blijven opstapelen en het spel nergens meer op lijkt, telt een goed gevoel dan nog of moet er ingegrepen worden? “Misschien,” stelt Tadic.

Er wordt veel gesproken deze dagen op De Toekomst. Ook tussen Tadic en de trainer, want dat er scherven moeten worden gelijmd, besefte de nummer 10 kort na de nederlaag tegen AZ (0-2). Maar moeten we hier echt zo veel achter zoeken als sommige tongen beweren? “Het is normaal om als ervaren speler met de trainer te praten. Wij moeten terugkeren naar onze automatismen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >