Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Chemie komt weer terug als we dingen samen doen’

We moesten er lang op wachten, maar Ajax scoorde in Heerenveen eindelijk weer eens een driepunter. We hopen van harte dat we de mindere tijden nu hebben gehad en dat de crisis is bezworen. Dusan Tadic stelt dan ook dat het van essentieel belang is dat de groep bij elkaar blijft om tot een goed einde van de competitie te komen.

14 maart 2020 - 13:02

Als het slecht gaat, heb je iemand nodig die de boel op scherp zet. Dat is dan ook precies wat Tadic deed tijdens de gewonnen uitwedstrijd in Heerenveen (1-3). De Serviër toonde zich een waardig aanvoerder door druk te zetten, Sergiño Dest een flinke uitbrander te geven en twee keer te scoren. “In een moeilijkere periode moeten er leiders opstaan,” aldus de captain tegenover het eigen clubkanaal.

Ajax weet dus weer wat winnen is, maar nu is het zaak om van één overwinning een mooie serie te maken. Een serie van negen wedstrijden om precies te zijn. Als de Ajacieden nog negen keer alles geven, kunnen we aan het eind van het seizoen hopelijk weer met zijn allen juichen. Tadic stelt dan ook dat eenheid binnen de spelersgroep nu super belangrijk is.

“De samenwerking en mentaliteit waren tegen Heerenveen goed. Iedereen toonde vechtlust en had de juiste spirit. Dat hebben we nodig en dat is het belangrijkst. We moeten dat ook doen in onze laatste negen wedstrijden,” aldus Tadic die weet dat de laatste negen wedstrijden als finales moeten worden beschouwd. 

Nu de competitie sowieso tot 31 maart stilligt, heeft de ploeg van Erik ten Hag de tijd om de boel weer op de rit te krijgen. Er werd in Heerenveen dan wel gewonnen, maar qua veldspel was er nog genoeg ruimte voor verbetering. Tadic vindt het in deze fase echter het belangrijkste dat de selectie bij elkaar blijft. “Als we de dingen samen doen, dan komt de chemie ook weer terug.”

Het verhaal is dus duidelijk. Nog negen wedstrijden knallen en dan… Dan gaan we er toch voor zorgen dat alles op z’n pootjes terecht komt? Tadic heeft er in ieder geval vertrouwen in. “Wij moeten altijd alles geven. Wij willen kampioen worden en wij willen pak schaal,” sluit de captain af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >