Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Speel onze lastige klassiekerquiz na streep door Feyenoord - Ajax

Je zou het door alle corona-ontwikkelingen bijna vergeten, maar zondag zou Ajax zou op bezoek gaan bij Feyenoord, maar er ging een streep door de klassieker. De competitie ligt stil en de verveling slaat toe. Om dat tegen te gaan, hebben we hieronder een klassiekerquiz voor je klaargezet. Een hele lastige bovendien, dus je bent wel even zoet. Succes!

20 maart 2020 - 11:59
klassieker-1200
Oh jazeker, je kunt Edgar Davids gelijk invullen! © Pro Shots

We hadden veel zin in Feyenoord - Ajax, maar de uitbraak van het coronavirus maakt dat we even pas op de plaats moeten maken. Allemaal heel logisch en het is nu vooral wachten hoe het verder gaat. De eredivisie moet voor 30 juni klaar zijn, maar of dat allemaal lukt?

Dat horen we vanzelf. Nu is het zaak om toch iets aardigs te doen rondom de klassieker. Of nou ja, aardig... We denken een opgave te hebben gevonden die jouw hersens zwaar doen kraken. De opgave is lastig. Heel lastig. Maar gelukkig ook erg leuk, vinden we zelf tenminste.

Wat is de bedoeling? Leuk dat je het vraagt!

We vragen je alle Ajacieden sinds seizoen 1999/2000 in te kloppen die een gele kaart scoorden in de klassieker. Uit én thuis. Het gaat om enkel eredivisiewedstrijden. In totaal pakten spelers van Ajax sinds 1999/2000 maar liefst 83 gele kaarten.

Vooral in seizoen 2015/2016 was het raak. In De Kuip stapten vijf Ajacieden met een gele prent terug de bus in naar Amsterdam. Veel spelers zul je wel raden. De notoire kaartenpakkers weet je vast te noemen. Met gokken kom je al een heel eind. Maar toch, er zitten obscure namen tussen!

Je krijgt vijftien minuten de tijd om alle Ajacieden in te tikken. Dat lijkt best lang, maar dat zal je nog vies tegenvallen. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >