Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxselectie komt samen tijdens spontaan teambuildingsuitje

Het zijn zware weken voor Ajax. Uit Europa, uit de KNVB-beker en de landstitel hangt aan een zijde draadje. Er moet snel iets gebeuren om de ommekeer in gang te zetten, dat weten de spelers van Ajax ook. De selectie stak daarom donderdagavond de koppen bij elkaar tijdens een spontaan georganiseerd etentje.

07 maart 2020 - 13:37
2020-02-29-training-Ajax-022
We hopen dat alle neuzen weer in dezelfde richting staan. © Ajax Images

We hoeven niemand te vertellen dat Ajax al weken last heeft van een sportieve tegenwind. De flinke windvlagen zijn na de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi zelfs gepromoveerd tot hevige storm, met code rood als gevolg. Als de Ajacieden nog iets van het seizoen en de titelrace willen maken, moet er vanaf heden echt weer worden gewonnen.

De ommekeer moet beginnen in Friesland, waar Ajax het zaterdagavond opneemt tegen sc Heerenveen. Het uitduel met de Friezen vormt een belangrijk moment voor de ploeg van Erik ten Hag, want het resultaat van de wedstrijd kan het vervolg van het seizoen voor Ajax zomaar maken of breken.

Als er wordt gewonnen, kan er van de gebroken scherven wellicht nog iets moois worden gelijmd. Maar als een overwinning wederom uitblijft, dan heb je kans dat de dingen echt heel naar gaan worden. Daar zitten wij niet op te wachten en de spelers uiteraard ook niet. De selectie kwam daarom donderdagavond samen voor een diner.

Een groot deel van de beschikbare groep spelers voor het uitduel met Heerenveen kwam bijeen in restaurant Taiko, zo lezen we in De Telegraaf. Het diner werd spontaan georganiseerd en diende als soort teambuildingsuitje. De wakkere krant schrijft dat het etentje in Amsterdam-Zuid plaatsvond zonder trainer Ten Hag en zijn stafleden.

We hopen dat de koppen bij elkaar zijn gestoken en dat alle neuzen weer in dezelfde richting staan. De richting van de vijfendertigste landstitel om wel precies te zijn. Of het etentje zin heeft gehad zien we zaterdagavond, als er om 20.45 uur wordt afgetrapt tegen Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >