Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres werkt buiten Ajax om aan herstel van knieblessure

Wanneer maakt David Neres zijn rentree? Dat vragen we ons al een tijdje af, maar er is nog altijd geen antwoord op die vraag. Het is inmiddels wel duidelijk dat de route van de revalidatie met een flinke omweg verloopt. Die omweg brengt Neres buiten Ajax bij andere behandelaars.

12 maart 2020 - 10:09
neresrentreewanneercar
Dit beeld vanuit Qatar is de laatste foto van Neres... © Pro Shots

Neres onderging half november een operatie om een scheurtje in zijn meniscus te herstellen. Hier staat normaal gesproken een hersteltijd van vier tot zes weken voor, maar we zijn inmiddels zo'n vier maanden verder en de Braziliaan staat niet eens (meer) op het trainingsveld.

Wat is er gebeurd? Dat weten we niet precies. Details zijn schaars en volgens de nieuwe privacywet is Ajax ook niet verplicht om ons bij te praten, maar feit is dat het herstel van Neres niet verloopt zoals gehoopt. Even kwam er goed nieuws door uit Qatar. Helaas blijkt echter sprake van een terugslag.

De Telegraaf weet te melden dat Neres deze dagen amper op De Toekomst aan zijn herstel werkt, maar vooral elders in Amsterdam. De wakkere krant beschikt over informatie dat Neres vier dagen per week toewerkt naar fitheid onder begeleiding van Fysiomed en in het bijzonder Leo Echteld, die praktijk houdt in het Olympisch Stadion.

Het gebeurt wel vaker dat spelers van Ajax buiten de club om revalideren. Vraag maar aan Joël Veltman, die deels in Zeist herstellende was van een knie-operatie. Veltman is wel weer terug op De Toekomst en traint inmiddels met bal. Als het goed blijft gaan, verwachten we hem begin april terug.

En Neres? Die wordt niet voor half april terugverwacht. Half april... Dan is het seizoen al bijna klaar, als er in tijden van een coronavirus-uitbraak ondanks alles tenminste 'gewoon' verder wordt gevoetbald.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >