Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Met welke obscure selectie vierde Ajax zijn mislukte eeuwfeest?

We weten niet precies wie de 120 kaarsjes vandaag uitblaast bij Ajax, maar feit is dat de mooiste club ter wereld jarig is. En hoe groot is het contrast met het vorige grote jubileum? Nou, behoorlijk fors kunnen we gerust stellen. Wat weet jij nog van seizoen 1999/2000?

18 maart 2020 - 10:33
laudrup-1200
Brian Laudrup was één van de weinige attracties in jubileumseizoen 1999/2000. © Ajax Images

Het is eigenlijk niet te geloven. Ajax is al 120 jaar en nog steeds zó ongelooflijk aantrekkelijk. Dat is echt niet normaal. Toch viel er hier en daar wel eens een rimpeltje te ontwaren, bijvoorbeeld toen de club zijn honderdste verjaardag vierde. 

Ajax deed dat aanvankelijk in stijl, door in een prachtig tenue aan te treden tegen FC Twente. De wedstrijd ging echter met 0-1 verloren en Jan Wouters ruimde direct erna zijn bureau leeg. Het eeuwfeest kreeg een zwarte rand. Zou het ooit nog goed komen? Ajax stond er toen écht niet lekker voor...

Goed kwam het natuurlijk. Want het 120-jarige Ajax oogt jonger en frisser dan ooit. Wat maakten we sinds het honderdjarig bestaan toch ook weer mooie momenten mee. Nee, maar echt. Wat een club!

Toch is het aardig om soms achterom te kijken. Ook als het een baalseizoen zoals 99/00 betreft. Je kunt er namelijk een aardig quizje omheen bouwen en precies dat hebben we gedaan.

We geven jou acht minuten de tijd om alle spelers in te kloppen die minuten maakten voor Ajax in het seizoen waarin de club honderd werd. We kunnen ons bijna niet voorstellen dat je alle spelers opdreunt, want er zitten obscure namen tussen.

Hé, maar misschien verras je ons wel!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >