Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kijk terug: ontroerende Nouri-special van DWDD

Het programma De Wereld Draait Door stopt er bijna mee, maar op de valreep was daar donderdagavond één van de meest ontroerende uitzendingen ooit. Over Abdelhak Nouri. Appie. Heb je de uitzending gemist? Kijk dan snel terug.

27 maart 2020 - 10:42
Nouri-1200
DWDD komt met één van z'n mooiste uitzendingen ooit. © De Brouwer

De tijd vervliegt met grote snelheid, want het is alweer bijna drie jaar geleden dat Nouri onwel werd tijdens een oefenwedstrijd met Ajax. Hij liep ernstige hersenschade op en een veelbelovende carrière werd in de knop gebroken.

DWDD wijdde donderdag een volledige uitzending aan Nouri. Vijftig minuten lang ging het over die kleine, vriendelijke en open jongen. Te gast zijn de vader van Appie, zijn broers Mo en Abderrahim, Donny van de Beek, Steven Bergwijn en Frenkie de Jong.

De voetballers praten over hun vriend. Het zijn mooie verhalen. Bergwijn die vertelde dat hij vroeger best een lastig en driftig baasje was, maar dat Nouri hem – zo piepjong als hij was – in het gareel hield.

Van de Beek kreeg uiteraard de vraag die zo moeilijk is te beantwoorden. Hoe goed zou zijn vriend echt geworden zijn? Van de Beek was daar voorzichtig in, want je kunt niet weten waar iemands plafond precies zou hebben gelegen, maar de Ajacied is er wel van overtuigd dat Nouri het gehaald had bij Ajax.

Ook te gast was Khalid Kasem, de vertrouwenspersoon van de familie en bovendien de auteur van het boek 'Abdelhak Nouri, een onvervulde droom'. In dat boek komt naar voren dat de verstandhouding met Ajax nog altijd een onwijs teer punt is, maar ook de uitzending start met dat stukje onopgelost leed.

Daarna is het vooral genieten. Genieten van beelden van die kleine voetballer. Vader Nouri stond veelal met zijn camera langs de lijn en schoot veel uniek materiaal van zijn zoon.

Heb je de uitzending gemist? Doe jezelf dan een gunst en kijk deze terug.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >