Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax raakt derde plek kwijt na oorwassing in Volendam

Jong Ajax heeft vrijdagavond op bezoek bij FC Volendam een flinke nederlaag geïncasseerd. De beloften streden in een rechtstreeks duel om de derde plaats, maar werden met een pijnlijke 4-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. Door de oorwassing zakt de ploeg van Mitchell van der Gaag naar de vierde plek.

07 maart 2020 - 10:31
Copyright-ProShots-7329281
Het werd een avond om snel te vergeten voor Jong Ajax... © Pro Shots

Jong Ajax was gedurende het eerste half uur de bovenliggende partij, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Volendam was daarentegen een stuk gevaarlijker voor het doel van de beloften. Nadat Boy Kemper eerst nog een achterstand voorkwam met een redding op de doellijn, was het niet veel later alsnog raak via Francesco Antonucci.

Antonucci groeide na de openingstreffer uit tot een ware beul voor Jong Ajax. De Belgische ex-Ajacied bediende Ibrahim El Kadiri bij de 2-0 en tilde na rust de marge naar drie met een bekeken schot in de verre hoek. Ook via de ingebrachte Sontje Hansen wisten de Amsterdammers in de tussentijd maar heel weinig te creëren.

Een kwartier voor tijd begon Jong Ajax pas met beter voetballen, maar het kwaad was toen al lang geschied. Een doelpunt voor de beloften was niet onverdiend geweest, maar toch was het de ploeg van Wim Jonk die tekende voor de laatste treffer van de avond. Jelle Duin zorgde na uitgespeelde counter voor de pijnlijke eindstand op het scorebord: 4-0.

Jong Ajax was voor aanvang van het duel met Volendam nog de nummer drie van de ranglijst, maar na de oorwassing in het Kras Stadion wisselen de twee ploegen van plaats. Daarnaast zien de beloften dat lijstaanvoerder sc Cambuur steeds verder uitloopt. Maandag 16 maart neemt Jong Ajax het in eigen huis op tegen Excelsior.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >