Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar traint in schuur, werkt in moestuin

Niet alle spelers maken gebruik van de mogelijkheid om bij de club fitnessapparatuur te bestellen. Ajax kan zich een retourtje Achterhoek besparen, want Klaas Jan Huntelaar beschikt al over alles wat hij nodig heeft om in deze voetballoze periode een beetje fit te blijven.

18 maart 2020 - 09:52
kjhmoestuincar
Over Huntelaar maken we ons in deze tijden weinig zorgen. © Pro Shots

Als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus ligt alles stil en het is nog maar zeer de vraag wanneer er weer kan worden opgestart. De groepstrainingen zijn opgeschort en het is nu aan de spelers zelf om een beetje fit te blijven, zodat er een basisje ligt voor betere, virusloze tijden.

De spelers van Ajax staan er dus in hun eentje voor, al zijn er vanuit de club schema's, voorstellen en handige tips gedeeld. Je moet toch een beetje creatief zijn als je zo goed als aan huis gebonden bent. Huntelaar op zijn beurt heeft de mazzel dat hij nogal ruim woont.

De spits rijdt normaal gesproken op en neer tussen de Achterhoek en De Toekomst of Johan Cruijff Arena en heeft alles al in huis. Hij traint in zijn schuur, waarin hij een heus krachthonk heeft laten optuigen. Zo doet 'The Hunter' dat al zeker een jaartje of acht, deelt hij met de Volkskrant.

“Ideaal om weer fit te worden na blessures. Meestal zit ik er nu 's avonds en 's ochtends even in. Of ik ga hardlopen of mountainbiken,” aldus Huntelaar, die de aanwezigheid van zijn zoontjes benut om zijn balgevoel op peil te houden. “Die mogen ook niet naar hun club.”

En er is nog iets. Niet veel mensen zien het, want je komt in de Achterhoek sowieso al weinig mensen tegen en nu zelfs bijkans niemand, maar wie zich op straat waagt, zou zomaar Huntelaar kunnen spotten in... zijn moestuin!

De doelpuntenmaker pur sang vertelt: “Het is perfect weer om in onze moestuin te werken. Word je sterk van. En zo ben je ook niet afhankelijk van wat er in de supermarkt aan groente over is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >