Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Hmmm, wat te doen…? Football Manager? Puzzelen? Help!

Tsja en toen lag alles ineens stil... Wonderlijke tijden. Surrealistisch zelfs. Waar mogelijk blijven we thuis in afwachting van hoe nu verder. Gelukkig zijn voetballiefhebbers creatieve wezens en weten hoe deze periode zinnig door te komen. Hoewel...

17 maart 2020 - 11:49
verveling-1200
Saaaaai zonder voetbal... © De Brouwer

Zo makkelijk is het niet! Zelf overwoog ik een nieuwe trainerscarrière op te starten met het spel Football Manager. Mijn vingers jeukten om Ajax naar Europees succes te stuwen, maar een stemmetje in mijn achterhoofd brulde: “DOE HET NIET, WEZENLOZE!”

Niet zo gek, want de laatste keer dat ik deze game speelde, ging ik zowat in zelfverkozen quarantaine. Het vreet je op. Je kunt niet even één wedstrijdje spelen. Zo werkt dat niet. Je moet scouten, trainen, spelers tevreden houden, persconferenties geven, tactieken bedenken, spelers tevreden houden, spelers tevreden houden en spelers tevreden houden.

In dat laatste slaagde ik al niet zo lekker, want binnen no-time had ik ruzie met ene Nemanja Gudelj. Toen ik hem vertelde dat ik ontevreden was over zijn inzet, kreeg ik letterlijk de reactie terug of ik mijn afspraak bij de opticien had gemist. Dit is geen grap. Ik kegelde hem daarna gelijk op de transferlijst en broertje Dragi er gratis bij. Opzouten.

Nee, Football Manager haalt doorgaans niet het beste in mij naar boven, dus misschien iets uitpikken waar ik rustig van word. Zo zag ik op Twitter dat iemand een puzzel van Stadion De Meer aan het leggen was. Duizend stukjes. Maar ja, zestig procent van de puzzel was grijze lucht, dus voor je die eens in elkaar hebt… Dan zijn we de corona-uitbraak wel voorbij en bovendien heb ik niet zo veel geduld.

Dus ja. Wat dán te doen…? Om nou een livestream te zoeken om de kraker Mhuarraq - Al Rifaa in Bahrein te volgen… Dat gaat wellicht een tikje te ver. Zo verslaafd aan voetbal ben ik gelukkig ook niet. Hoewel, ik heb echt onwijs veel zin in een potje Pro Evolution Soccer op de PlayStation.

Maar ja, daar kan ik niet bij. Onmogelijk. Het tienerkind mag immers niet naar school en die heeft prikkeldraad gespannen rondom de spelcomputer. Als ik dichtbij komt, dan gromt ze met bloeddoorlopen ogen. Stoor nooit je kind bij een potje Fortnite. Neem dat van mij aan. Geen dank.

Ik kegelde Nemanja gelijk op de transferlijst en broertje Dragi er gratis bij. Opzouten

Dus tja, wat dan te doen? Wedstrijden van weleer terugkijken op YouTube? Of jongleren met mijn partner, zoals Nico Tagliafico dat doet met zijn vriendin? Ik laat het mijn vriendin zien en die barst in lachen uit. Ik zie het niet als een compliment.

Nou ja, dan maar verder met thuiswerken. Veel voetballiefhebbers doen dat terwijl ze opgaan in de #voetbalshirtchallenge op Twitter. Hierbij werken supporters thuis in hun favoriete voetbalshirt. Leuk om door de foto’s heen te scrollen, want er komen obscure tricots voorbij. Wat te denken van Gamba Osaka, Colo Colo, SK Rapid en Portimonense?

Thuiswerkers in Ajaxshirt treffen we nog niet aan, dus we zijn benieuwd welke supporter de eerste is. We houden het in de gaten. Net als jullie antwoorden op onze babbelbox-vraag met welke Ajacied jij best drie weken in quarantaine wil zitten!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >