Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eiting: ‘Het is heel fijn dat we woensdag weer spelen’

Het chagrijn bij Ajax is momenteel groot en gezien de huidige resultaten is dat ook niet zo verwonderlijk. Het is zaak om het tij zo snel mogelijk te keren en daarom is Carel Eiting blij dat FC Utrecht-uit voor de deur staat.

03 maart 2020 - 09:51

Ajax speelt woensdag om 20.45 uur de halve finale in de KNVB-beker tegen de Domstedelingen. Gezien de situatie waarin Ajax verkeert zou je zeggen dat het niet de meeste gemakkelijke opgave is, maar aan de andere kant moet het nu maar eens genoeg zijn.

De Ajacieden hebben hopelijk eens goed in de spiegel gekeken en wat Eiting betreft kan de spelersbus niet snel genoeg de motor starten voor de rit naar Stadion Galgenwaard. “Als je zondag verliest, dan wil je het liefst zondagnacht weer spelen,” vertelt de middenvelder via het eigen clubkanaal.

“Het is fijn dat we woensdag weer spelen. Het kriebelt wel in dat opzicht. Als je vaak genoeg tegen jezelf zegt dat het lastig wordt, dan wordt het ook lastig. In onze fase – en altijd eigenlijk – is het belangrijk naar jezelf te kijken. Niet naar Utrecht. Verder moeten we leren van wat we tegen AZ niet goed hebben gedaan.”

Volgens een geïrriteerde Dusan Tadic is het vooral zaak dat de Ajacieden weer ‘gewoon’ afspraken nakomen. Het gezamenlijk druk zetten, initiatief durven nemen, als team goed omschakelen. Het lijken simpele dingen, maar als niet iedereen zich daaraan houdt, dan blijkt dit Ajax enorm kwetsbaar. Bovendien helpen alle zichtbare ergernissen op het veld onderling ook niet.

Eiting zoekt net als zijn aanvoerder naar verklaringen. “We willen heel graag, te graag. Dan wordt het net te gehaast. Als één speler te gehaast is, dan is het nog te overzien. Maar als zeven jongens denken: ik wil nu scoren, ik wil nu die steekbal geven, nu die actie maken of omschakelen, dan kom je in een ander ritme. De communicatie met verdedigend druk zetten was ook niet vlekkeloos.”

Hopelijk weet Ajax zich te revancheren tegen FC Utrecht, want anders kan het de dubbel ook op de buik schrijven...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >