Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dest: 'Ik heb mijn eigen mening en handel daarnaar'

Sergiño Dest praat zoals hij voetbalt: zelfverzekerd. Je vindt in ons nieuwe magazine een gesprek met de rechtsback over zijn ontwikkeling, het opvolgen van adviezen en zijn keuze voor het Amerikaans elftal. “Ik heb altijd mijn eigen plan gevolgd.”

12 maart 2020 - 14:08
destmagazinecar
Je moet goed je best doen om Dest op andere gedachten te brengen. © Pro Shots

Dat eigen plan heeft Dest op negentienjarige leeftijd een basisplaats opgeleverd bij het eerste elftal van Ajax. De Amerikaans international wint voorlopig de onderlinge strijd van Noussair Mazraoui, die een seizoen vol pieken, dalen en blessures kent. Dest presteert stabieler.

Die goede prestaties zorgden er zelfs voor dat Bayern München belangstelling heeft voor Dest. Wat de Ajacied hier over te zeggen heeft, kun je checken in ons nieuwe magazine. Interessant is ook de gedachte van Dest achter zijn keuze voor Amerika boven het Nederlands elftal.

De motivatie van die keuze geeft een inkijkje in de persoonlijkheid van Dest. Veel spelers hadden waarschijnlijk toch voor Oranje gekozen, gezien het kwaliteitsverschil. “Misschien wel, al denk ik dat het Amerikaanse voetbal ook veel stappen heeft gemaakt de afgelopen tien jaar,” aldus de rechtsachter in gesprek met Ajax Life.

“Ik heb mijn eigen mening, en handel daarnaar. Natuurlijk luister ik wel naar adviezen van anderen, maar zij moeten wel met goede feiten komen om het op een andere manier te doen en ik moet echt voelen dat dat beter is, anders doe ik het op mijn eigen manier,” vervolgt Dest.

“Er zijn niet veel mensen die dat voor elkaar hebben gekregen, haha. Ik heb altijd mijn eigen plan gevolgd en het heeft me nu hier gebracht: in Ajax 1 en bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten.”

Heb je die grote mate van zelfvertrouwen van je ouders?
“Dit is iets van mij, mijn karakter. Ik begrijp best dat als mensen dat soms lastig vinden, maar ze moeten er maar mee dealen. Ik ga mezelf niet veranderen voor anderen. Ik wil mezelf zijn. Ik denk echt over elk advies na, het ene puntje neem ik wel over, het andere niet. Het fijne is: als je volwassen bent, kan dat ook gewoon.”

“Bij Ajax 1 hebben we zelf veel verantwoordelijkheid. Natuurlijk moet je naar de trainer luisteren, zeker als het om tactiek gaat of om bepaalde afspraken, maar hoe ik mijn leven buiten de club indeel, dat bepaal ik zelf.”

Het hele vragenvuur met Traoré lees je in ons ons nieuwe magazine Ajax Life. Deze valt vanaf vrijdag 13 maart op de deurmat bij ruim 87.000 leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil je het blad ook ontvangen? Sluit je dan snel aan!

https://twitter.com/ajaxlife/status/1238043867167023104

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >