Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Danilo zegt sorry voor shirtje ruilen na rustsignaal Ajax - Getafe

Het zijn bijzondere tijden voor Danilo Pereira da Silva. Terwijl Ajax zich uit een lastige periode probeert terug te vechten, lacht het voetballeven hem toe. Zo maakte de aanvaller zijn debuut, zijn Europese debuut en vond hij het net om vervolgens zijn shirt weg te geven. Dit zette kwaad bloed, maar nu zijn er excuses.

01 maart 2020 - 15:37
danilozegtsorrycar
Het zijn bijzondere tijden in het voetballeven van Danilo. © Pro Shots

Danilo had de bal tijdens Ajax - Getafe voor het intikken en deed dit dan ook. Zijn 1-1 zorgde voor verse hoop in de Johan Cruijff Arena, al bleek die hoop naarmate de wedstrijd vorderde steeds ijdeler te worden. Het kon niet, het wilde niet en het lukte niet.

Ondertussen lagen de zeurders en zuigers van Getafe om de minuut op de grond of werd op andere manieren Ajax het voetballen onmogelijk gemaakt. Des te groter was de verbazing toen Danilo na het rustsignaal van shirtje ruilde met uitgerekend Deyverson.

Deyverson is zo'n beetje de verpersoonlijking van al het naars waar Getafe voor staat. Brazilianen onderling en zo, natuurlijk. En misschien wist Danilo toen zelfs al dat hij gewisseld ging worden voor Quincy Promes, maar toch. Zoiets is gewoon niet handig en er komt gedoe van.

Dat weet de twintigjarige Danilo nu ook. “Ik bied hierbij mijn nederige excuses aan voor wat er is gebeurd tijdens de wedstrijd tegen Getafe. Ik was nog steeds vol van emoties vanwege mijn eerste basisplaats en droeg een shirt waarbij ook een zekere verantwoordelijkheid hoort,” aldus de Ajacied via een bericht op diverse sociale media.

“Ik heb desondanks shirtje geruild met een landgenoot. Het was een naïeve, ondoordachte actie en het zal niet nogmaals gebeuren. Bedankt voor jullie begrip en ik hoop dat alle Ajaxsupporters hun energie nu aanwenden om ons te steunen tijdens de belangrijke wedstrijd van zondag.”

Wij waren ook verbaasd over de actie van Danilo en snappen eerlijk gezegd nog steeds niet waarom je je eerste rood-witte thuisshirt van Ajax weggeeft, ook al is het aan een landgenoot, maar goed. Danilo heeft sorry gezegd en daarmee is het klaar. Zand erover!

https://twitter.com/danilo99pereira/status/1233844041328087045

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >