Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Coronavirus zorgt nu al voor afgelasting Future Cup

De kaartverkoop was nog maar amper begonnen of er staat een streep door het spelen van de ABN Amro Future Cup. Het toernooi voor Onder 17-ploegen op De Toekomst kan medio april geen doorgang vinden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

13 maart 2020 - 16:07
afgelasting2020futurecupcar
Onwijs jammer, maar dit lijkt de enige juiste beslissing. © Pro Shots

De Future Cup stond op het programma voor 11, 12 en 13 april, maar is toch alvast geschrapt. Ook al valt het paasweekend voorlopig buiten de termijn die het kabinet aanhoudt voor afblazen van evenementen waar meer dan honderd personen op afkomen, houdt Ajax de regie in eigen hand.

En dat is misschien maar beter ook. De kans is anders groot dat er op een later moment alsnog moet worden besloten om tot afgelasting over te gaan. Aangezien er sprake is van een internationaal veld van deelnemers, werd de puzzel er sowieso al niet gemakkelijker op.

FC Barcelona en Juventus zijn al twee clubs die weten wat het is om te maken te hebben met het coronavirus. Bij Barcelona wordt al niet eens meer een groepstraining georganiseerd, terwijl bij Juventus 120 mensen van de club in quarantaine zitten na een positieve coronatest van speler Daniele Rugani.

De Future Cup kan niet op een later moment worden ingehaald. De volgende editie zal dus in 2021 plaatsvinden. Overigens is inmiddels ook de wedstrijd van Ajax onder 19 in de Youth League, een kwartfinale tegen FC Midtjylland officieel uit het programma gehaald. Het is voorlopig de bedoeling om dit toernooi – vroeg of laat – wel te hervatten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >