Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bogarde in Heerenveen op de bank als vervanger van Poulsen

Assistent-trainer Christian Poulsen neemt zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion géén plaats in de dug-out naast Erik ten Hag. De afwezigheid van de Deen wordt opgevangen door niemand minder dan Winston Bogarde, die is gevraagd in de spelersbus te stappen richting hopelijk drie punten.

06 maart 2020 - 15:57
bogarde-1200
Bogarde stapt zaterdag met Ajax 1 in de bus naar Friesland. © Pro Shots

De afwezigheid van Poulsen betreft een preventieve maatregel, omdat hij vrijdag zijn verjaardagsfeestje vierde en één van de aanwezigen aldaar nadien positief testte op het coronavirus. Ook conditietrainer Alessandro Schoenmaker en één van de fysio’s zitten noodgedwongen thuis.

Ajax benadrukt dat geen van de drie besmettings-symptomen heeft en dat alles puur uit voorzorg is. Handen schudden doen ze bij Ajax niet meer. Eveneens uit voorzorg. Op verschillende plekken in de kantine van sportpark De Toekomst hangen pamfletten waarop deze maatregel staat beschreven.

De spelers houden zich er mondjesmaat aan. Dusan Tadic schudt alle journalisten netjes de hand, Nico Tagliafico ook, terwijl Daley Blind met een glimlach elleboogjes geeft, als een soort van high-fives, maar dan anders.

Maar goed, terug naar Poulsen. De afwezigheid van de assistent van de hoofdtrainer levert wel een leeg stoeltje op in de dug-out. Bogarde is dus gevraagd deze te bezetten in Friesland. Dat levert een bekend plaatje op, aangezien Michael Reiziger eveneens op de bank zit.

Het duo zagen we al eerder bij het eerste op de bank, toen Marcel Keizer op de keien werd gezet en Ajax even zonder stuurman zat. De tandem Reiziger/Bogarde zat in december 2017 bij Willem II-thuis op de bank als kortstondige oplossing, precies zoals ze gewend waren bij Jong Ajax.

De mini-opdracht slaagde die zondag, want Willem II werd met 3-1 verslagen. Kort daarna werd Erik ten Hag als trainer gepresenteerd, waardoor Reiziger en Bogarde hun werk konden voortzetten bij Jong Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >