Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Blijf klappen voor Ziyech

Het meest vervelende moment bij FC Utrecht-Ajax vond niet tijdens de frustrerende wedstrijd plaats, maar direct erna. Hakim Ziyech kwam in De Galgenwaard als eerste richting het uitvak.

Door Niels Pach
05 maart 2020 - 10:49
blogjeziyechutrechtcar
Tijdens de warming-up werd er nog geapplaudisseerd. © De Brouwer

Ziyech wilde de meegereisde supporters bedanken. Wat hij ervoor terugkreeg? Middelvingers, wegwerpgebaren en het spreekkoor 'voetballen, voetballen'. De reactie van Ziyech? Ook een wegwerpgebaar waarna hij zich omdraaide en van het veld beende.

Misschien was het niet direct richting Ziyech bedoeld en kreeg hij vooral de boosheid van het uitvak over zich heen omdat hij daar nou eenmaal als eerste stond. Maar juist Ziyech verdient het niet om die woede over zich heen te krijgen. Daar heeft hij ons te veel mooie dingen gegeven, op en naast het veld.

Alleen al zijn pass op bezoek bij Bayern München zou genoeg moeten zijn voor blijvend applaus. Maar hij heeft ons daarnaast nog zo veel meer moois gegeven. Ziyech betoverde ons voor het eerst op weg naar de Europa League-finale van 2017. Nam ons, ondanks onbegrip over en weer, aan de hand in het donkerzwarte seizoen erna. En betoverde afgelopen anderhalf jaar de hele voetbalwereld.

Juist Ziyech verdient het niet om die woede over zich heen te krijgen

Met een transfer naar Chelsea als beloning. Of die transfer er nu voor zorgt dat hij wat minder speelt? Ik weet het niet, het zou best kunnen. Ook Frenkie de Jong liep even vast nadat zijn transfer naar Barcelona was afgerond. Maar hij kwam weer los toen hij met de Champions League-bal mocht spelen.

Voor Ziyech lag er een Europa League-bal klaar direct na herstel van zijn kuitblessure, waarbij het maar de vraag is of hij op bezoek bij Getafe wel echt fit was. De thuiswedstrijd miste hij vervolgens en toen was het Europese verhaal alweer uit.

Ziyech – en Ajax – hebben nu iets anders nodig om zich aan op te trekken, om weer los te komen, om weer vertrouwen te krijgen. Ik weet ook niet wat, maar supporters kunnen wel helpen bij de zoektocht.

Stel dat de oplossing niet wordt gevonden en ook het kampioenschap wordt verspeeld, dan nog moeten we blijven klappen voor Ziyech. Tot in lengte van dagen.

https://twitter.com/championsleague/status/1227934611835101184?s=21

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >