Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - FC Twente en voetbal buiten Brabant gaan vooralsnog door

Wedstrijden in het betaald voetbal buiten Brabant gaan voorlopig door. Dat liet de KNVB woensdag na een overleg in de Zeisterbossen weten. We kunnen ons dus ‘gewoon’ opmaken voor Ajax - FC Twente, van zondag 14.30 uur.

11 maart 2020 - 15:03
wedstrijd-gaat-door-1200
Het ziet ernaar uit dat Ajax - FC Twente 'gewoon' doorgaat. © De Brouwer

Het doorgaan van FC Twente-thuis werd toch een beetje onzeker, door de uitbraak van het coronavirus en ook omdat er een streep ging door het voetbal in Brabant.

Die onzekerheid was een logisch gevolg van de sneeuwbal die dinsdag al aan het rollen werd gebracht, toen duidelijk werd dat het een saai weekend zou worden in Brabant. De thuiswedstrijden van PSV, Willem II en RKC Waalwijk tegen respectievelijk FC Emmen, sc Heerenveen en FC Groningen vlogen er al uit wegens het coronavirus, net als duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Dat was een uitkomst van het overleg van de Brabantse veiligheidsregio’s. De Brabantse burgemeesters John Jorritsma (Eindhoven), Theo Weterings (Tilburg) en Jack Mikkers (Den Bosch) gaven verdere tekst en uitleg tijdens een speciaal ingelaste persconferentie, waar duidelijk werd dat meerdere evenementen in Brabant werden verboden. De provincie is het hardst geraakt door het virus.

Volgens een woordvoerder van de KNVB gaan wedstrijden buiten Brabant vooralsnog door en worden deze ook mét publiek afgewerkt. De bond liet eerder al weten dat het spelen van wedstrijden zonder publiek wel echt de allerlaatste optie is. Liever stelt de bond duels uit, dan dat we met zijn allen op tv moeten kijken naar voetballers in een leeg stadion.

De KNVB volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD en laat lokale veiligheidsregio’s beslissen of wedstrijden doorgaan of niet. Precies zoals dinsdag in en rond Brabant is gebeurd.

Hoe het precies zit met Ajaxsupporters uit Brabant, blijft nog wel een tikje vaag. De woordvoerder van de KNVB stelt dat het aan de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland ligt te bepalen of zij welkom zijn, al kun je je afvragen hoe dat te controleren is. “Ajaxsupporters uit Brabant moeten ook zelf nadenken of het verstandig is om af te reizen naar de Johan Cruijff Arena,” aldus de zegsman.

Hoe dan ook, we kunnen ons dus ‘gewoon’ opmaken voor Ajax - FC Twente. En dat is sportief gezien wel prettig, want Ajax heeft net weer geproefd hoe het is om te winnen.

Het laatste woord is natuurlijk nog lang niet gezegd over de hele situatie. De clubs praten momenteel met de KNVB, de eredivisie CV en de coöperatie eerste divisie over de mogelijke scenario’s voor de komende weken. Namens Ajax is algemeen directeur Edwin van der Sar aanwezig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >