Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Prijsvraag

Ajax Life magazine 8: win boek uit onze rubriek Ajax Life leest!

Er komen tijdens het seizoen flink wat voetbalboeken uit. We besteden in ons magazine Ajax Life elke editie aandacht aan nieuwe (en soms oude) publicaties. Extra leuk: als lid van SV Ajax maak jij kans een tof boek te winnen. In deze tijden van corona en opgelegd sociaal isolement is een mooi voetbalboek wellicht precies wat je nodig hebt!

13 maart 2020 - 10:46
boeken-12001

In Ajax Life 8 besteden we aandacht aan drie fijne boekwerkjes. Denk aan het boek 'Ajax in Afrika' van auteur Jonathan Ursem. In ons magazine verhalen we over hoe het rommelt bij Ajax Cape Town en in dit boekje lees je over de 21-jarige geschiedenis van Ajax in Kaapstad. Het is een tof document vol gekke anekdotes.

De schrijver sprak met tal van betrokkenen, zoals Steven Pienaar, Edwin van der Sar, Jeroen Slop en mede-eigenaar Ari Efstathiou. Hoe zat het nou met trainer Mhusin Ertugral die spoorloos verdwenen was? Oh, die bleek in Turkije te onderhandelen met een andere club.

Dan is er ook nog het boek 'Marokkaanse trots' van schrijvers Thomas Rijsman en Nordin Ghouddani. Dit boek gaat over de puntgave techniek van El Hamdaoui, de onnavolgbare dribbels van Idrissi, de splijtende passes van Ziyech.

Maar ook over de hoogstandjes van de dertienjarige Ayoub Oufkir bij Sparta onder 14, want ook in de jeugdopleidingen van eredivisieclubs wemelt het van de Marokkaanse jongetjes (en ook steeds meer meisjes) die goed genoeg zijn om het ooit tot profvoetballer te schoppen. De twee auteurs interviewden menig (oud-)voetballer met Marokkaanse roots, in de simpele en bescheiden hoop dat we elkaar misschien iets beter gaan begrijpen.

Het is even de vraag of het EK 2020 doorgaat of een seizoen wordt verzet, maar als opwarmertje is het boek 'Oranje-koorts' al verschenen. Schrijver Mark van den Heuvel leidt je niet alleen door de rijke historie van het EK, maar wisselt die verhalen af met portretten van huidige Oranje-internationals, van Jasper Cillessen tot Memphis Depay. Of het EK nu in 2020 of in 2021 plaatsvindt, dit boek draagt bij aan de voorpret!

Wil jij kans maken op een van de deze boeken? Doe dan mee met onderstaande prijsvraag. Meedoen kan tot en met donderdag 16 april. In het formulier hieronder kun je het boek aanvinken dat jij graag zou winnen.

Prijsvraag: In welk jaar kreeg Ajax een meerderheidsbelang van 51 procent in Ajax Cape Town?

Wil jij het magazine Ajax Life ook ontvangen en meedoen aan prijsvragen en evenementen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax!

[gravityform id="495" title="false" description="false" ajax="true"]

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >