Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 8: Cult, keeperkwesties en een mondige Dest

Ons nieuwste magazine biedt een kleurrijk palet aan Ajaxverhalen: van de moeizame titelstrijd, spitsen, culthelden, opvolging van Andre Onana en gekibbel met Kaapstad tot een zeldzaam interview met Wim Suurbier. Ajax Life 8 verschijnt vanaf vrijdag 13 maart, exclusief voor leden van SV Ajax.

13 maart 2020 - 07:34

Sergiño Dest siert de cover van deze achtste editie. De zelfverzekerde rechtsback spreekt klare taal. Zijn uitspraak ‘Ik bepaal het zelf wel’, vat zijn karakter goed samen. Dest laat zich moeilijk verleiden tot andere gedachten. Voor de goede orde: de rappe Ajacied deed zijn uitspraken voordat hij in Heerenveen een publieke reprimande van zijn aanvoerder kreeg. Toen lag ons magazine al lang en breed bij de drukker.

Daarnaast spraken we de spitsen Lassina Traoré (19) en Brian Brobbey (18). Eerstgenoemde beantwoordt supportersvragen, terwijl de laatste vertelt wat hij zoal van eerdere Ajax 1-spitsen leerde. Uiteraard vergelijkt hij zichzelf ook met Traoré. ‘Ik ben sneller en heb meer diepte in mijn spel.’

Mocht Andre Onana na dit seizoen vertrekken, wat dan? Hebben we de opvolger al in huis? Lopen er op De toekomst al nieuwe Onana’s? En waarom duurt het toch zo lang voor er weer eens een zelf opgeleide doelman in het eerste onder de lat staat? Keeperstrainers Carlo l’Ami (Ajax 1) en René Stam (Jong Ajax en tevens coördinator jeugdkeepers) geven een uniek kijkje in de Amsterdamse keeperskeuken. ‘Mensen beseffen niet hoe moeilijk dat is.’

We kijken in deze editie ook over de grens. Ruimschoots zelfs, in Kaapstad. Daar gaat het huwelijk tussen Ajax en satellietclub Ajax Cape Town door het diepste dal sinds het huwelijk in 1999. Een degradatie door administratief geblunder, te weinig aanvoer van talent en een geëscaleerde machtsstrijd. Hoe moet dat volgens de Zuid-Afrikanen zelf na dit seizoen verder? ‘Vanuit Ajaxperspectief snap ik goed dat men zich afvraagt of dit het allemaal nog waard is.’

Verder kregen we mooie – niet eerder gepubliceerde – zwart-witfoto’s van het Olympisch Stadion in handen via Matthijs Immink. Zijn fraaie afbeeldingen worden opgesierd door de bijbehorende nostalgische woorden van de hand van Menno Pot.

En dan zijn er natuurlijk nog onze columnisten. Sonny Silooy trekt weer een mooie anekdote uit zijn imposante loopbaan en vertelt over de klassieker van 1993, waarbij hij de hele wedstrijd nauwlettend in de gaten werd gehouden. Arco Gnocchi verdiept zich in Ajaxmode-stromingen en vertelt de verhalen die bij zijn eigen Ajaxkledingcollectie horen.

Menno Pot stelde voor dit nummer zijn persoonlijke lijstje met culthelden in het Ajaxshirt op. Het leverde enkele verrassende namen op. Van Jan de Natris tot Nicóóó Tagliaficóóó.

In dit magazine hebben we een extra bijzondere ‘Meersche Held’. Wim Suurbier, inmiddels 75, schoof aan voor een openhartig gesprek over vroegere tijden. Bijzonder, want de 511-voudig Ajacied zit niet zo vaak op de praatstoel. Wim ging zitten, haalt een briefje uit zijn zak en wat volgde was een meer dan mooi en openhartig voetbalgesprek. ‘Als mensen aan me vragen: ‘Bent u Wim Suurbier’, dan word ik al een beetje rillerig.’

Dit – en veel meer – lees je in Ajax Life 8.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >