Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax levert fitnessapparatuur aan selectie om thuis te werken

Het overgrote deel van Nederland werkt thuis en dat zal voor de spelers van Erik ten Hag niet anders zijn. Collectief trainen is uit den boze en er hangt een dik hangslot op het hek van sportpark De Toekomst.

17 maart 2020 - 08:33
tagliafico-12004
Nederland werkt thuis, dus de Ajacieden ook. © Ajax Images

Toch is het zaak om fit te blijven en dus moet er ‘thuisgewerkt’ worden. Een beetje zoals Nico Tagliafico al heel handig deed met zijn vriendin Caro. Check dit filmpje maar eens. Maar zonder gekheid, het hele stilleggen van groepstrainingen vraagt wel wat van de discipline van spelers om toch fit te blijven.

De club faciliteert hierin, zo schrijft De Telegraaf. De krant weet dat Ajax werkt aan een plan om fitnessapparatuur bij de spelers af te leveren. Het is even flink schakelen nadat alle extra opgelegde maatregelen elkaar in rap tempo opvolgden. Sommige spelers bezitten zelf al de nodige apparatuur thuis, maar zij die dat niet hebben kunnen gebruik maken van de mogelijkheid die Ajax wil bieden.

Het kabinet bepaalde zondag dat alle sportclubs dicht moesten, zowel bij amateurs als profs. De KNVB adviseerde stellig om te stoppen met collectief trainen en alle clubs gaven hier gehoor aan. De maatregelen gelden voorlopig tot 6 april, maar niemand kijkt er raar van op als het allemaal veel langer gaat duren. Hoe lang? Dat weet eigenlijk niemand.

Thuiswerken dus. Ook voor de mannen van Ten Hag. Volgens De Telegraaf kunnen de spelers attributen aan huis verwachten zoals trainingsbanken, gewichten en spinfietsen. Dan kan de selectie daar volop mee aan de slag om in elk geval nog een beetje fit te blijven. De spelers kregen maandag een persoonlijk trainingsprogramma toegestuurd, zo weet de krant.

Op het moment dat de eredivisie weer wordt vrijgegeven, zijn er nog een paar weken nodig om alle selecties weer ‘op te trainen’, zoals dat zo mooi heet. Je kunt immers niet vanuit stilstand gelijk weer vol de wedstrijden induiken. De KNVB gaf bij het aankondigen van de maatregelen al aan daar rekening mee te houden.

De hele situatie brengt in elk geval een hoop onzekerheden met zich mee. Wellicht brengt de belangrijke Uefa-vergadering van dinsdag wat meer duidelijkheid over hoe nu verder. Lees hier wat we zoal van die vergadering mogen verwachten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >