Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bevestigt: 'Er komt inderdaad een derde shirt in 2020/2021'

Het is nog afwachten hoe het verder moet met de huidige voetbaljaargang, maar toch hebben we een nieuwtje richting seizoen 2020/2021. Er komt een derde shirt waarin we de Ajacieden aan het werk gaan zien.

26 maart 2020 - 08:57
uitshirt-derde-1200

De geruchten gingen al een poosje en dus besloten we Ajax om bevestiging te vragen. En die kwam. “We kunnen daar kort over zijn. Wij bevestigen dat er inderdaad een derde lijn komt,” aldus een woordvoerder tegenover Ajax Life.

Voor liefhebbers van voetbalshirtjes is dat natuurlijk koren op de molen. Ajax hing voor het laatst in seizoen 2004/2005 een derde shirt in de fanshop, geheel in zwart-rood.

Dit tricot werd overigens maar amper gedragen. Een keertje tegen Ajax Cape Town, maar in officiële wedstrijden slechts twee keer. We herinneren ons uit dat seizoen enkel het Amstel Cupduel met Willem II en de Champions League-ontmoeting met AJ Auxerre. Veel geluk bracht het shirt niet, want beide duels werden verloren.

De kans is heel aannemelijk dat het derde shirt volgend seizoen wordt gebruikt in de verschillende toernooien, maar de woordvoerder kan hier nog weinig over kwijt. “Wij vinden het nog te voorbarig om te melden bij welke wedstrijden of competities in dit tenue gespeeld gaat worden.”

Dat er een derde shirt op komst is, wekt niet eens zo veel verbazing, want algemeen directeur Edwin van der Sar hintte daar eerder al op in de Ajax podcast.

Hij zei het destijds niet heel concreet, maar de hint was duidelijk: “Het kan zomaar zijn dat het gaat gebeuren binnenkort,” zo klonken de letterlijke woorden van Sar in de clubpodcast.

Het is afwachten hoe het uitshirt en het tweede uitshirt er precies uit gaan zien, al schieten er al veel plaatjes, verwachte kleurstellingen en andere zaken over het wereldwijde web. De shirtjes-fetisjisten hebben dat natuurlijk al lang gezien!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >