Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech mist return tegen Getafe, Promes wél bij selectie

Hakim Ziyech mist de return tussen Ajax en Getafe in de Europa League. De spelverdeler is nog altijd niet wedstrijdfit. Ziyech liet zondag ook al het duel met Heracles schieten. Quincy Promes is gelukkig wél weer van de partij.

26 februari 2020 - 15:37
ziyech-promes-1200
Geen Ziyech, maar Promes meldt zich weer bij de selectie! © Pro Shots

Mja, goed en slecht nieuws dus tijdens het perspraatje van Erik ten Hag richting donderdag. Ziyech bleef zondag in Almelo nog aan de kant uit voorzorg, maar kennelijk is er dus meer aan de hand. Het is aan de andere kant fijn dat Promes inzetbaar is, maar de ‘wifi-connectie’ tussen beide spelers moeten we dus echt nog even missen.

“Promes keert terug in wedstrijdselectie,” stelde Ten Hag, waarna hij aangaf waarom de wedstrijd tegen Getafe voor Ziyech te vroeg komt. “We kunnen met Hakim geen risico’s nemen. Hij is nog niet fit genoeg. De komende fase is zo belangrijk. We kunnen niet het risico lopen om met één wedstrijd te zorgen dat hij er nog veel langer uitligt.”

“Quincy zit bij de wedstrijdselectie en is dus fit,” aldus Ten Hag, die daarmee wilde aangeven dat de aanvaller ‘gewoon’ kan beginnen aan de wedstrijd donderdag. Of dat ook gaat gebeuren was uiteraard de vraag, maar daarover wilde de trainer nog niks kwijt. “Dat zien jullie donderdag wel.”

Ajax moet een 0-2-uitnederlaag zien goed te maken in een uitverkochte Johan Cruijff Arena en dat wordt een hele klus. Ten Hag heeft echter vertrouwen in een goede afloop en vooral in zijn spelers en het plan dat klaarligt. “Er kan een bepaalde vibe in het stadion komen en dan moeten we ervoor gaan. Dan kan het zomaar tot een omwenteling leiden. We moeten vooral ons eigen spel spelen en dat is niet opportunistisch. Goed en vast aan de bal zijn.”

Verder is het zaak om niet mee te gaan in het theater van de Spanjaarden, zoals een week eerder in het Coliseum Alfonso Pérez gebeurde. De Ajacieden liepen toen hevig gefrustreerd op het veld en kwamen nooit aan het eigen spelletje toe.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >