Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek weet dat wereld er na winst op AZ totaal anders uitziet

Er moet een streep onder het tweeluik met Getafe. Een vette streep zelfs, zo is Donny van de Beek van mening. Het belangrijke thuisduel met AZ staat voor de poort en daar moet nu vol de focus op. Al het andere telt even niet meer.

28 februari 2020 - 11:09
Van-de-Beek-AZ-1200
Van de Beek leerde van vorig seizoen, waarin het ook even tegenzat maar het tij keerde. © Pro Shots

De burenruzie met de Alkmaarders staat voor zondag 20.00 uur op het programma en AZ komt als nummer twee naar de Johan Cruijff Arena. Het verschil is slechts drie punten, dus hoe groot het belang is van de wedstrijd hoeven we niemand uit te leggen. Van de Beek al helemaal niet.

“Zondag tegen AZ is superbelangrijk, dat weten we allemaal,” aldus Van de Beek tegenover het journaille, waaronder Ajax Life. “We moeten nu goed herstellen en zorgen dat we er zondag staan. Het is fijn dat er in elke linie spelers terugkeren met Promes, Ziyech en Tagliafico. Wat dat betreft zat het de laatste maanden ook echt niet mee. Al die blessures, pff. Maar goed, daar kunnen we niks aan doen en hopelijk zijn de meeste jongens er snel weer bij.”

Van de Beek vindt het lastig om zijn vinger achter de blessures te krijgen. “We trainen gewoon goed. Iedereen is er goed mee bezig, dus ja, waar ligt het aan? Ik vind dat lastig. We spelen veel wedstrijden, maar dat was vorig seizoen ook. Sommige jongens hadden amper vakantie, speelden nog interlands en alles. Het gaat maar door. Misschien ligt daar een deel van de oorzaak, ik zou het ook niet weten...”

We vragen of de teleurstelling van niet winnen ook doorwerkt. Van de Beek knikt. “Als je een paar keer verliest, dan voel je de pijntjes ook eerder. Dat werkt vaak wel zo ja. Maar goed, we willen als voetballer graag veel wedstrijden spelen, dus dan moeten we er nu ook niet over klagen.”

Hoe dan ook is het zaak om het goede gevoel snel terug te krijgen, te beginnen zondag tegen AZ. “We gaan er vol op en moeten die pot gewoon winnen. We weten heel goed dat de wereld er na een paar keer winnen weer heel anders uit kan zien. Dat zagen we vorig seizoen ook toen we het even lastig hadden en veel kritiek kregen. We moeten koel blijven in ons hoofd en het is aan ons om het weer om te draaien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >