Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitgemaakte zaak: Varela onder de lat tegen Getafe

Erik ten Hag heeft een driedaagse discussie handig de kop ingedrukt. De trainer bevestigde kort na de 3-0-zege op RKC dat Bruno Varela uit tegen Getafe de plek inneemt van de geschorste Andre Onana. Hier waren bij de buitenwacht wat vraagtekens over ontstaan.

16 februari 2020 - 17:35
varelagetafecar
Hopelijk kunnen Varela en Onana ook geinen na Getafe-uit. © Pro Shots

Varela beleefde maandag een horroravond toen hij bij Jong Ajax ritme mocht opdoen. De beloften gingen niet alleen kansloos met 7-2 onderuit tegen Jong FC Utrecht, maar hij ging ook bij minstens de helft van de doelpunten niet vrijuit.

De Portugese reservekeeper blunderde onder het toeziend oog van een hoofdschuddende Ten Hag, maar dat is geen reden om het vertrouwen in Varela op te zeggen. “Het is voor mij een uitgemaakte zaak: Bruno keept donderdag,” aldus de trainer in reactie op een vraag over de keeperssituatie.

“Het zegt mij niets hoe iemand in Jong Ajax speelt. Bruno weet dat het niet goed was en hij kan op een veel hoger niveau keepen. Dat gaat hij donderdag ook doen. Wij hebben ons vertrouwen in hem uitgesproken. Het is nu aan Bruno,” vervolgt Ten Hag voor de camera van Fox Sports.

Het wordt voor Varela na lang wachten zijn derde wedstrijd in het eerste elftal in korte tijd, verspreid over drie competities. Na eerdere optredens tegen SV Spakenburg (KNVB-bekertoernooi) en FC Groningen (eredivisie) is het nu tijd voor de Europa League.

Er wordt een beroep op Varela gedaan vanwege een schorsing van Onana, die tijdens de groepsfase van de Champions League maar liefst drie gele kaarten incasseerde. Het was trouwens ook al een keertje raak in de voorronde, waardoor de teller in feite zelfs op vier staat.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1229072109999136768

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >